Μασιάς: «Έχω εξαντληθεί, πρέπει να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις»

Την τελευταία του χρονιά στον χώρο της διαιτησίας θα πραγματοποιήσει φέτος ο Δημήτρης Μασιάς, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107.4 & 102.5) και την εκπομπή «Τα Λέμε Όλα», ανέφερε ότι θα μείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά όχι ως διαιτητής.

Αναλυτικά:

Για το λόγο που παραμένει εκτός ορισμών: 

«Είχα μια θλάση στο πόδι και είχα αναγκαστεί να μείνω εκτός υποχρεώσεων όπως μου είπαν οι γιατροί. Eπιστρέφω όμως από την άλλη εβδομάδα, καθότι έχω θεραπευτεί πλήρως. Θα λείπω για την επόμενη αγωνιστική γιατί θα είμαι σε ένα τουρνουά που έχω επιλεγεί από την UEFA».

Στην συνέχεια σχολίασε την διαιτησία του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ταλέντο στους νέους διαιτητές: 

«Σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά που κλήθηκαν να διαιτητεύσουν πήγαν πολύ καλά. Κάποια λάθη έγιναν αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω πήγαμε καλά. Υπάρχει θέληση και ταλέντο, εμείς οι πιο παλιοί στο χώρο θα τους δώσουμε ότι χρειαστούν και ότι θέλουν. Για μένα υπάρχει ταλέντο, το λαμπρό παράδειγμα είναι του Τιμόθεου Χριστοφή. Υπάρχουν κι άλλοι νεαροί, που ευελπιστώ ότι για την επόμενη δεκαετία είναι αυτοί που θα βρίκονται στο προσκήνιο».

Σχετικά με τη δική του καριέρα υπογράμμισε: 

«Θεωρώ ότι έχω κλείσει τα χρόνια μου στο χώρο. Έχω εξαντληθεί και από τα πολλά παιχνίδια. Ελπίζω ότι τα παιδιά που ανέβηκαν φέτος να αντεπεξέλθουν για να κάνουμε βήματα μπροστά. Θεωρώ ότι πρέπει να ξέρεις πότε πρέπει να φύγεις. Έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου σαν αθλητής και διαιτητής. Αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά. Αν δεν έχουμε πολλούς διαιτητές ίσως μείνω ακόμα λίγο, αλλά το ενδεχόμενο είναι αρκετά μακρινό»…

Παράλληλα σχολίασε και τις κινήσεις που κάνει η ομοσπονδία για αναβάθμιση της διαιτησίας: 

«Θεωρώ ότι είναι βήμα μπροστά για τη διαιτησία μας να έχει τη δική της ακαδημία. Θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή να ανεβούμε επίπεδο. Μ’ αυτό το στιλ και τη σωστή καθοδήγηση θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε επαγγελματική διαιτησία. Λάθη πάντα θα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο απ’ όλους (ποδοσφαιριστές, προπονητές και διοικήσεις)».

Εν κατακλείδι, ο Δημήτρης Μασίας ανέφερε και τα σχέδια του για το μέλλον: 

«Στο χώρο του ποδοσφαίρου σίγουρα θα μείνω αλλά όχι της διαιτησίας. Δεν με γεμίζει η προοπτική του παρατηρητή, έχω ολοκληρώσει το κομμάτι μου περί διαιτησίας. Θα μου άρεσε να δουλέψω σε κάποια ομάδα Κύπρο ή εξωτερικό σαν μάνατζερ ή τεχνικός διευθυντής. Να κλείσουμε καλά την σεζόν και θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».