Μάρτυρας σε σκηνή φόνου έκανε διακοπές στην Αγ. Νάπα - Επέστρεψε και φυλακίστηκε


Ένας 20χρονος Βρετανός καταδικάστηκε σε φυλάκιση και πρόστιμο επειδή βρισκόταν για διακοπές στην Αγία Νάπα αντί να καταθέσει ως μάρτυρας στο δικαστήρια σε υπόθεση παραποίησης σκηνής φόνου στη Βρετανία.

Κατά την ανακοίνωση της ποινής φυλάκισης δύο μηνών στον 20χρονο για περιφρόνηση της δικαστικής διαδικασίας, ο δικαστής τόνισε ότι «είναι ο ίδιος συγγραφέας της κακής του τύχης», αναφερόμενος στην περιφρόνηση του δικαστηρίου αλλά και του γεγονότος ότι με την επιστροφή του από την Κύπρο εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο 20χρονος ήταν μπροστά στη σκηνή του φόνου και ήταν σε θέση να αναγνωρίσει έναν έφηβο που κρατούσε ένα μαχαίρι.

Όταν ενημερώθηκε ότι πρέπει να εμφανιστεί στο δικαστήριο, δεν εξέφρασε καμιά αντίρρηση. Όσο πλησίαζε όμως η ημέρα της δίκης, ο 20χρονος δεν απαντούσε στις κλήσεις. Όταν τηλεφώνησαν στο πατρικό του, η μητέρα του πληροφόρησε τις Αρχές ότι ήταν για διακοπές στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός αναχώρησε με πτήση από τη Βρετανία στις 27 Μαΐου και πληροφόρησε την Αστυνομία όταν τον εντόπισε ότι μπορεί να γυρνούσε πίσω τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, η δίκη ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουνίου χωρίς την κατάθεση του 20χρονου. Τελικά αυτός επέστρεψε στις 2 Ιουλίου και συνελήφθη στο αεροδρόμιο.  

Μέσω του δικηγόρου του εξέφρασε την απολογία του στο δικαστήριο και την οικογένειά του δολοφονηθέντος