Μαρίνα Αγίας Νάπας: Πλήγμα αλλά θα το παλέψουμε


Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα στην Κύπρο είναι αυτό της μαρίνας Αγίας Νάπας. Μετά το διάταγμα του υπουργείο Υγείας για τερματισμό των εργασιών στα εργοτάξια, τα έργα ολοκλήρωσης της μαρίνας έχουν παγώσει. 

Βέβαια, σύμφωνα με τον CEO της Μαρίνας Αγίας Νάπας, Σταύρο Καραμοντάνη, τα προβλήματα είχαν αρχίσει να γίνονται ορατά από τις αρχές του έτους, αφού ξεκίνησε η προβληματική παράδοση προμηθειών και βασικών υλικών από την Κίνα και από τα ιταλικά λιμάνια, περιοχές οι οποίες μαστίζονταν από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Με τα δεδομένα ως έχουν σήμερα, προφανώς δεν μπορούμε να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα για παράδοση του εμπορικού μέρους του έργου τον Ιούνιο, όπως υπολογίζαμε. «Είναι κάτι που μας λυπεί βέβαια, ωστόσο, ορθά έπραξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο αρμόδιος υπουργός και τερμάτισαν τις εργασίες στα εργοτάξια, αφού το πρώτιστο είναι ο περιορισμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού». 

Αντίστοιχα, και η ανάπτυξη του οικιστικού τμήματος του έργου μετατίθεται για κατοπινό στάδιο αναλόγως των εξελίξεων. «Δυστυχώς, στο παρόν στάδιο δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το πότε θα αρχίσουν εκ νέου τα έργα αφού εκτιμούμε πως ο γενικότερος αντίκτυπος θα συνεχίσει και πιο κάτω», σημείωσε. Ωστόσο, πρόσθεσε, είμαστε ένας σοβαρός και υπεύθυνος οργανισμός και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να καλύψουμε το χρονικό κενό που θα δημιουργηθεί. Μακάρι, πρόσθεσε, αυτή η κατάσταση να τερματιστεί μέχρι το τέλος του Απρίλη. 

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα στο έργο της μαρίνας ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν τα λιμενικά έργα.

Όσον αφορά τα συμβόλαια για οικιστικές μονάδες οι οποίες έχουν ήδη πωληθεί, ο κ. Καραμοντάνης ανέφερε πως ενημερώνονται οι πελάτες για το ζήτημα που δημιουργήθηκε και για την καθυστέρηση που ενδεχομένως να υπάρξει  στην παράδοση. «Είναι παγκόσμιο το πρόβλημα, και το ίδιο ζήτημα με εμάς αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι επαγγελματίες ανάπτυξης γης στην Κύπρο. Ελπίζουμε ότι και οι πελάτες μας θα δείξουν κατανόηση αν και από την στιγμή που ο τερματισμός εργασιών γίνεται με κυβερνητική εντολή, δεν υπάρχουν περιθώρια μη συμμόρφωσης».

Σημείωσε πως από την εξέλιξη θα επηρεαστεί και η ρευστότητα της εταιρείας, αφού ο τρόπος που λειτουργούσαν οι πωλήσεις, ήταν οι πελάτες να καταβάλλουν σταδιακά το ποσό ανάλογα με την πρόοδο των έργων σε κάθε μονάδα.  «Όσο εμείς όσο και ο συνέταιρος μας στο έργο, ο Ναγκουίμπ Σαουίρις θα κάνουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να επηρεαστούν όσο το δυνατό λιγότερο οι πελάτες», σημείωσε ο Στ. Καραμοντάνης για να προσθέσει πως απώτερη επιδίωξη τους είναι η ανοικτή και ειλικρινής επικοινωνίας με τους πελάτες τους. 

Ο κ. Καραμοντάνης υπό την ιδιότητα του ως CEO του ομίλου Καραμοντάνη σχολίασε πως ένα άλλο έργο που παγώνει είναι αυτό της νέας μονάδας αφαλάτωσης στην Πάφο, το οποίο θα παραδιδόταν το επόμενο διάστημα ώστε να μπορούσε να παραδώσει νερό το καλοκαίρι. «Ευτυχώς είχαμε αρκετές βροχές τον χειμώνα και τα φράγματα γέμισαν άρα δεν θα δημιουργηθεί άμεσα πρόβλημα, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι μία μόνιμη λύση».