Μαρία Χατζηχρίστου: Το 90% των καταστημάτων στην Αγία Νάπα είναι κλειστά και όσα άνοιξαν δεν δουλεύουν


Έντονη ήταν η κραυγή αγωνίας των καταστηματαρχών στην Αγία Νάπα ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος επισκέφθηκε χθες καταστήματα της περιοχής.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Άντρος Κυπριανού υπέδειξε ότι θα πρέπει οι τουριστικές περιοχές να αντιμετωπισθούν κάτω από διαφορετικό πρίσμα. Επίσης κάλεσε τον υφυπουργό τουρισμού να επισκεφθεί την περιοχή και να δει από κοντά τους καταστηματάρχες.

Είναι άλλο, τόνισε, να είσαι στα γραφεία και άλλο να δεις από κοντά την κατάσταση.

Ακόμα ο κ. Κυπριανού υπέδειξε ότι χρειάζεται να υπάρξει καλύτερη λύση στο θέμα των ενοικίων ενώ επανέλαβε ότι η πρόταση για τα ενοίκια που κατατέθηκε στη Βουλή ήταν ανεπαρκής.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει νέα πρόταση στη Βουλή αλλά αν δεν το πράξει, ανέφερε ότι θα λάβουν πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο για να στείλουν κάποια μηνύματα.

Το 90% των καταστημάτων στην Αγία Νάπα είναι κλειστά και όσα άνοιξαν δεν δουλεύουν ανέφερε η πρόεδρος των καταστηματαρχών Αγίας Νάπας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΠΟΒΕΚ Μαρία Χατζηχρίστου. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι η Αγία Νάπα είναι μια νεκρή πόλη λέγοντας ότι είναι απομονωμένοι και δουλεύουν αποκλειστικά με τον τουρισμό.

Η κ. Χατζηχρίστου τόνισε ότι είναι σοβαρό και το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων και υπέδειξε ότι το κράτος πρέπει να βοηθήσει. Κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς να επισκεφθούν την περιοχή για να δουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επισήμανε ακόμα ότι μέχρι το Σεπτέμβριο, αν δεν καταβληθούν τα ποσά των ενοικίων, τότε κάποιοι θα έρθουν αντιμέτωποι με εξώσεις. Σημείωσε δε ότι υπάρχει άγχος και αβεβαιότητα από τους καταστηματάρχες για το πως θα λειτουργήσουν και αν θα κλείσουν.