Μάνα υπόπτου για ομαδικό βιασμό: Αυτή είναι όλη η αλήθεια


Εμφανώς ταλαιπωρημένοι και αγανακτισμένοι εμφανίστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου φίλοι και συγγενείς των 12 νεαρών υπόπτων για την καταγγελία του ομαδικού βιασμού κατά 19χρονης στην Αγία Νάπα.

Οι συγγενείς των νεαρών έφθασαν στο νησί μας, με το που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους βρίσκονται υπό κράτηση και ότι εμπλέκονται σε υπόθεση ομαδικού βιασμού. Όλοι οι νεαροί εκπροσωπούνται από δικηγόρους, ενώ πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι μέχρι χθες νωρίς το βράδυ εκπροσωπούνταν από έναν συνήγορο υπεράσπισης. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων δεν προέβησαν σε επίσημες δηλώσεις, ωστόσο κάποιοι εξ αυτών μίλησαν σε εκπροσώπους των ισραηλινών Μέσων, με το πέρας της διαδικασίας.

Μητέρα ενός εκ των 12 υπόπτων, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, εξήγησε με το πέρας της διαδικασίας τι ακριβώς έγινε το επίμαχο βράδυ, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο γιος της. Η διαδικασία της προσωποκράτησης να σημειωθεί ότι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Οι 12 νεαροί έφθασαν στο νησί μας για διακοπές. Δεν γνωρίζονταν όλοι μεταξύ τους, ενώ ήταν χωρισμένοι σε ομάδες. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ένας εκ των 12 υπόπτων, η νεαρή 19χρονη από την Βρετανία διέμενε τις τελευταίες μέρες στο ίδιο δωμάτιο με δυο Ισραηλινούς.

Το επίμαχο βράδυ, ο ένας εκ των δυο της είπε ότι θα επέστρεφε στην χώρα του. Σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό, η νεαρή λιποθύμησε από κατανάλωση αλκοόλ και κτύπησε, με αποτέλεσμα να φέρει μώλωπες. Ο ίδιος ισχυρισμός αναφέρει ότι όταν συνήλθε από το επεισόδιο της λιποθυμίας είδε τους υπόλοιπους νεαρούς. Όπως ανέφερε η μητέρα ενός εκ των νεαρών, η απόδειξη ότι η νεαρή διέμενε με άλλους δυο για αρκετές μέρες στο ίδιο δωμάτιο, είναι οι συνομιλίες μέσω κινητών τηλεφώνων. Ο γιος της, όπως ανέφερε, την ενημέρωσε για το συμβάν και άμεσα έφθασε με τον σύζυγό της στην Κύπρο. Πρόκειται για νεαρό ο οποίος ολοκλήρωσε πρόσφατα τις σχολικές του υποχρεώσεις. «Εγώ θα επιστρέψω στο Ισραήλ μόνο με τον γιο μου», τόνισε χαρακτηριστικά η μητέρα, η οποία θα διαμείνει, όπως και οι υπόλοιποι συγγενείς, στην Κύπρο, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πληροφορίες, ωστόσο, των Ισραηλινών Μέσων κάνουν λόγο για τρεις υπόπτους που προέβησαν σε παραδοχή, ενώ πληροφορίες του SigmaLive κάνουν λόγο για δυο. Παράλληλα, ένας εκ των δικηγόρων προέβη σε δηλώσεις στον ιστότοπο Haaretz όπου ανέφερε ότι οι πελάτες του ήταν σε καλή διάθεση όταν τους είδε. Αρνήθηκε να σχολιάσει αν παραδέχονται ή όχι, ενώ σημείωσε ότι στο παρόν στάδιο η Αστυνομία έλαβε δείγματα dna και τόνισε ότι μιλάμε για «νεαρά παιδιά».


ΠΗΓΗ:sigmalive.com