Μάλτα: Παράδειγμα προς μίμηση η Αγία Νάπα

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της αδελφοποιημένης πόλης Μελλιέχα Μάλτας με τίτλο «Νύκτες Μελλιέχας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 27-29 Ιουλίου παρέστη ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ομολόγου του John Buttigieg.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Καρούσος είχε επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. John Buttigieg, στην οποία οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις για συνεργασία και περαιτέρω προώθηση ανταλλαγών σε όλους τους τομείς που θα φέρει τις δύο πόλεις ακόμη πιο κοντά.

Οι κύριοι Καρούσος κα Buttigieg συμφώνησαν όπως υποβάλουν από κοινού προτάσεις στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για έργα ανάπτυξης. Εξέτασαν επίσης, το ενδεχόμενο για αμοιβαία προβολή της Αγίας Νάπας και της Μελλιέχας ως ελκυστικών τουριστικών προορισμών.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είχε επίσης συνάντηση με τον πρώην Δήμαρχο της Μελλιέχα και νυν Βουλευτή κ. Robert Cutajar με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Μαλτέζος Βουλευτής ανάμεσα σε άλλα ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι στην Βουλή των Αντιπροσώπων της Μάλτας όταν συζητούνται θέματα τουρισμού ο ίδιος επικαλείται πολύ συχνά την Αγία Νάπα ως το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση.

Ο κ. Καρούσος εξέφρασε τις εγκάρδιες του ευχαριστίες τόσο για τη θερμή φιλοξενία που έτυχε τόσο ο ίδιος όσο και η υπόλοιπη αποστολή καθώς και για τα καλά του λόγια, τονίζοντας ότι στόχος του Δήμου είναι να καταστεί η Αγία Νάπα μέχρι το 2030 το καλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου.

Στο καλλιτεχνικό μέρος των εκδηλώσεων, ο Χορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας χόρεψε Κυπριακούς Χορούς και ειδικά τον χορό των ποτηριών ο οποίος ενθουσιάζει το Μαλτέζικο κοινό.


Πηγή: aftodioikisi.com.cy