Μαθήματα ζωής από 8χρονο Κύπριο: Παίζει ποδόσφαιρο τυφλός (vid)

Ο 8χρονος Κύπριος, ο οποίος έχασε την όρασή του, όχι μόνο συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο και να προπονείται, αλλά ένα χρόνο μετά αποκαλύπτει το ταλέντο του στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

 

Πρόκειται για τον ομογενή Κύπριο Mikey Poulli από το Oakwood, ο οποίος εξέπληξε τους πάντες με την εξαιρετική ικανότητά του στο ποδόσφαιρό αλλά και τις χορευτικές του ικανότητες μερικούς μόλις μήνες αφού έχασε το φως του.

Σύμφωνα με την Παροικιακή, ο 8χρονος πηγαίνει μία φορά τη βδομάδα σε ελληνικό σχολείο. Επίσης, πήρε υποτροφία από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγγλίας για ειδική προπόνηση και έχει στόχο να παίξει στη σχετική κατηγορία ποδοσφαίρου για τυφλούς ανθρώπους. Μάλιστα,  συμμετέχει σε ειδικές προπονήσεις μία φορά τον μήνα στο Brighton Hove Albion και δύο φορές τον μήνα στην Tottenham Hotspur.

Ο μικρός ήρωας προκαλεί ρίγη συγκίνησης με την ακλόνητη θέληση του να συνεχίσει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα μόλις μερικούς μήνες αφού έχασε ξαφνικά την όραση του.

Ο 8χρονος διατηρεί λογαριασμό στο twitter, στον οποίο αναφέρει ότι έμεινε τυφλός από επτά χρονών λόγω μιας σπάνιας πάθησης αλλά δεν αποτέλεσε εμπόδιο για να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Το σπάνιο πρόβλημα υγείας του είχε διαφανεί κατά τη διάρκεια εξέτασης ρουτίνας των ματιών στην ηλικία των έξι . Στη συνέχεια είχε διαγνωστεί με μια σπάνια πάθηση στα μάτια, ενώ στην ηλικία των επτά έχασε εντελώς την όρασή του.