Μάθετε τι είναι το coronapass: Πώς το αποκτάς και πού το χρειάζεσαι


Με το coronapass στο χέρι πρόκειται να οδεύσουμε στη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης το Υπουργείο Υγείας, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το coronapass πρόκειται στην ουσία να αντικαταστήσει το SMS και να διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών μετά τις 10 Μαΐου όπου λήγει το ισχύον διάταγμα που επέβαλε το τρίτο κατά σειρά lockdown στην Κύπρο, αφού είναι αναγκαίο για τη μετάβαση σε εκκλησίες, εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, σχολές χορού, θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, εστιατόρια και γάμους.

Τι είναι το coronapass;

Τρεις είναι οι προϋποθέσεις για το coronapass. Συγκεκριμένα κορωνοπάσο θα έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες εάν διαθέτουν αρνητικό test (pcr /rapid) με ισχύ 72 ώρες ή έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση και έχουν περάσει τουλάχιστον 3 εβδομάδες από τον εμβολιασμό τους ή έχουν νοσήσει από την Covid-19 τους τελευταίους έξι μήνες.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα το coronapass είναι απαραίτητο για διαμονή σε ξενοδοχεία που ανοίγουν στις 10 Μαϊου, αλλά και για τους θεατές του τελικού κυπέλου. Δεν θα είναι απαραίτητο για τους φούρνους, τις υπεραγορές, τα κέντρα αισθητικής και τα κομμωτήρια.