Λύκειο Παραλιμνίου: Νύχτα πήραν τα ζώα στο σχολείο

Οργανωμένα έδρασαν οι μαθητές που κουβάλησαν κουνέλια και κότες στο Λύκειο Παραλιμνίου την περασμένη Δευτέρα για το «έθιμο» δήθεν της πρώτης σχολικής ημέρας αφού, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν ευρύτατα στο Παραλίμνι και τις γύρω κοινότητες, τα ζώα φαίνεται να μεταφέρθηκαν εντός του σχολικού χώρου από το προηγούμενο βράδυ. Μεταφέρθηκαν ακόμη και περιστέρια, τα οποία τοποθετήθηκαν σε μαύρες σακούλες και φαίνεται ότι ψόφησαν από ασφυξία ή από τη ζέστη.


Αγγελία:


Επ. Αμμοχώστου: Ανοιχτή θέση εργασίας τουριστικού οδηγού με πολύ καλές απολαβές 


Θεάματα και γεγονότα που προκάλεσαν, σύμφωνα με συμμαθητές  των παρεκτραπέντων, σοκ στους υπόλοιπους. «Είχε μαθήτριες που έκλαιγαν και τους παρακαλούσαν να μην το κάνουν, να μην πετάξουν τις κότες και τα κουνέλια». «Άλλοι πάλι γύριζαν το κεφάλι να μη δουν». «Ρε, τι κάνετε;», τους έλεγαν άλλοι. «Δεν άκουγαν», ήταν μόνο μερικές από τις ανώνυμες μαρτυρίες μαθητών στο «Φ», για τα γεγονότα της προχθεσινής μέρας. 

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που παραπέμπουν σε έως και 25 μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν στα έκτροπα κατέχει η Αστυνομία, η οποία διεξάγει αυταπάγγελτη έρευνα για την υπόθεση. Κανένας από τη Διεύθυνση του Λυκείου δεν την ενημέρωσε για τα γεγονότα, τα οποία πληροφορήθηκε από τις αναρτήσεις που ακολούθησαν στο διαδίκτυο.  Σύμφωνα με πληροφορίες,  η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου προχώρησε από χθες στη λήψη καταθέσεων από διάφορα άτομα σε σχέση με τα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένου και του γυμνασιάρχη του Λυκείου.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται μέλη της Διεύθυνσης του Λυκείου στις καταθέσεις που έδωσαν, όλα έγιναν σε 2- 3 λεπτά και γι’ αυτό δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν οι καθηγητές, όταν οι μαθητές άρχισαν να πετούν καπνογόνα, κότες και κουνέλια.  

Ωστόσο, αξιοποιώντας πληθώρα πληροφοριών από άλλες πηγές που έφτασαν ενώπιόν της, η Αστυνομία θεωρεί ότι μεταξύ των  20 – 25 μαθητών που ενεπλάκησαν στα κυρίως επεισόδια και θα προσεγγιστούν από μέρους της,  θα φτάσει και στους πρωταγωνιστές- οργανωτές τους.  «Η έρευνα της Αστυνομίας θα επικεντρωθεί σε αυτό τον αριθμό μαθητών», ανέφερε αρμόδια πηγή στον «Φ», προσθέτοντας ότι από σήμερα  ο κύκλος λήψης καταθέσεων θα διευρυνθεί. Καθώς εκτός  από μαθητές θα κληθούν να καταθέσουν και μέλη της Σχολικής Εφορείας Παραλιμνίου, αλλά και άλλα άτομα, ανάμεσά τους και καθηγητές, γραφειακό προσωπικό του σχολείου, ακόμη και καθαρίστριες,  που πιστεύεται ότι μπορούν να βοηθήσουν τις εξετάσεις.