Λύκειο Παραλιμνίου: Νέες φωτογραφίες από τα νεκρά ζώα


Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με τα έκτροπα που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Λύκειο Παραλιμνίου, όπου μαθητές πετούσαν κότες και κουνέλια, με τους ανακριτές να λαμβάνουν καταθέσεις και να εξετάζουν το οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας. 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, έχουν ήδη κληθεί και ανακριθεί κάποια πρόσωπα, ενώ έχει εντοπιστεί και το υποστατικό, από το οποίο κλάπηκαν τα ζώα.

«Η καταγγελία αναφέρει πως κλάπηκαν από το υποστατικό περίπου είκοσι κότες και δέκα μικρά κουνέλια. Φαίνεται ότι εκτός από μαθητές, υπήρχαν και εξωσχολικοί. Έχει εντοπιστεί και ο χώρος που έγινε το συγκεκριμένο πανό, για να μπορέσουμε να καταλήξουμε στα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται», σημείωσε ο κ. Ανδρέου.

Παράλληλα, χθες, στην Αστυνομία κλήθηκε και ο Διευθυντής του Λυκείου Παραλιμνίου, ο οποίος έδωσε τις δικές του απαντήσεις για τις ενέργειες των μαθητών.

Από την πλευρά του, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την κακοποίηση των ζωών, τονίζοντας την ίδια ώρα πως «δεν θα δεχθούν κουκούλωμα της υπόθεσης». 

Όπως αναφέρει, «το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δέχεται καθημερινά πληροφορίες ανώνυμες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, φωτογραφιών και βίντεο, όσον αφορά τα έκτροπα και τις εγκληματικές και δολοφονικές ενέργειες των μαθητών του Λυκείου Παραλιμνίου.

Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ακόμα και μέχρι σήμερα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι προσπαθούν μέσα από ανούσιες δηλώσεις και χωρίς καμία τεκμηρίωση, να προσπαθούν  να δώσουν την εικόνα ότι αυτοί που σκέφτηκαν, συνέλαβαν και εκτέλεσαν αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα ενάντια στα αθώα και ανυπεράσπιστα Ζώα, είναι αθώα αγγελούδια.

Το Κόμμα για τα ζώα θέτει σήμερα και γραπτώς, σοβαρά ερωτήματα προς τον αρχηγό αστυνομίας, όπως επίσης και υλικό όπως φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο την αστυνομία να εντοπίσει τους ‘εκτελεστές’ και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την φρενίτιδα, την οποία κάποιοι βάπτισαν «έθιμο».

Στα όσα έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα (δηλώσεις, τοποθετήσεις κ.ά.) εμείς απαντούμε ότι:

  1. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, γιατί απλά αυτή η συμπεριφορά δεν είναι μεμονωμένη, ούτε αθώα,
  2. Ο σχεδιασμός ήταν οργανωμένος γι’ αυτό τα ζώα μεταφέρθηκαν από το βράδυ στο σχολείο. Πώς; Ασφάλεια σχολείου δεν υπάρχει; Τα σχολεία είναι ξέφραγο αμπέλι;
  3. Οι καθηγητές που φαίνονται να είναι στον χώρο (στα βίντεο) γιατί έμειναν αμέτοχοι και δεν παρέμβηκαν και δεν σταμάτησαν το κακό;
  4. Είναι δικαιολογία ότι το συμβάν διήρκεσε μερικά λεπτά; Για να φέρεις τέτοια καταστροφή δεν χρειάζεσαι αρκετό χρόνο,
  5. Γιατί από την πρώτη στιγμή όταν η αστυνομία κάλεσε τους αρμόδιους του σχολείου για να δώσουν μαρτυρίες δεν το έπραξαν; Από μόνοι αυτόβουλα, θα έπρεπε να το κάνουν και όχι να τους τους επιβάλλουν,
  6. Μετά από αυτό, τι μέτρα θα ληφθούν όσον αφορά την ασφάλεια του σχολείου; Τι έγινε με τις περιφράξεις; Η απλά όποιος θέλει μπαίνει και βγαίνει;.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα αναμένει από τον Υπουργό Παιδείας να κάνει την δική του εσωτερική έρευνα για τα γεγονότα και να αναζητηθούν πιθανές ευθύνες είτε του γυμνασιάρχη είτε των καθηγητών ή άλλων και ζητά όπως το αρχηγείο αστυνομίας συνεχίσει έντονα, εντατικά και άμεσα τις έρευνες και τις ανακρίσεις για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης και να οδηγηθούν  οι ένοχοι εκεί και όπου τους αξίζει.

Εμείς προτείνουμε και εισηγούμαστε εάν και εφόσον φτάσουμε στο αποτέλεσμα όπου θα αποδοθούν ευθύνες και ανάλογες ποινές,  η μόνη και αποτελεσματική ποινή είναι η κοινωνική εργασία, είτε αυτή θα είναι σε καταφύγια εγκαταλελειμμένων ζώων ή οπουδήποτε  αλλού για να βοηθήσουν τα ζώα, αυτά που χωρίς κανένα αίσθημα, χωρίς καμία συμπόνια, τα κακοποίησαν με τον χειρότερο τρόπο που επέφερε και τον θάνατο τους».