Λύγισε ανήλικη θύμα σεξουαλικής κακοποιήσης από τις συνεχείς αναβολές της δίκης… Κραυγή απόγνωσης από τη μητέρα της

Γολγοθά ανεβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια μία 14χρονη η οποία φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 72χρονο γείτονα της γιαγιάς της. Η έφηβη πέραν των εφιαλτικών στιγμών που έζησε στα χέρια του ηλικιωμένου έχει να αντιμετωπίσει και τη χρονοβόρα όπως εξελίχθηκε διαδικασία στο δικαστήριο καθώς η εκδίκαση έχει ήδη πάρει αναβολή τέσσερις με πέντε φορές.

Η μητέρα της μικρής κατήγγειλε τις συνεχιζόμενες αναβολές, χθες μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο», μιλώντας παράλληλα για την ταλαιπωρία αλλά και τον φόβο που επιφέρει όλο αυτό στο παιδί της καθώς νομίζει ότι δεν την πιστεύουν και πως κινδυνεύει.

Η παραπλάνηση, το στρίμωγμα και οι απειλές από τον 72χρονο στην 11χρονη

Στην ίδια υπόθεση αναφέρεται σήμερα και η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στην οποία μίλησε η μητέρα της 14χρονης και αναφέρθηκε στο περιστατικό, το οποίο συνέβη μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου το 2015, όταν εκείνη απουσίαζε στη δουλειά και τα παιδιά της βρίσκονταν στη γιαγιά τους.

Σύμφωνα με τη μητέρα της τότε 11χρονης, η μικρή είχε πάει με τη γιαγιά της σε κάποια από τις γειτόνισσες της για να πει καφέ. Σε κάποια στιγμή ο 72χρονος σύζυγός της γειτόνισσας πρότεινε στην 11χρονη να κατεβούν στο υπόγειο για να της δείξει κάποια πουλιά που είχε σε κλουβιά.

«Οδήγησε την 11χρονη, τότε, σε μια κουζινούλα και τη στρίμωξε στη γωνία. Άρχισε να τη φιλάει. Το παιδί ζήτησε να την αφήσει, όμως εκείνος την ακινητοποίησε με το γόνατό του, ενώ της κρατούσε τα δύο χέρια και προέβη στις αποτρόπαιες πράξεις του. Όπως μου είπε η κόρη μου, η γιαγιά της τη φώναξε να ετοιμαστεί για το μάθημα χορού. Ο 72χρονος φοβήθηκε. Την απείλησε ότι αν έλεγε οτιδήποτε για τα όσα συνέβησαν θα την σκότωνε και ότι δεν θα την πίστευε κανένας», περιγράφει η μητέρα.», σύμφωνα με τις ανατριχιαστικές περιγραφές της μητέρας.

Η καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού έγινε στις 21 Μαρτίου 2016, όταν ο αδερφός της μικρής ομολόγησε στη μητέρα τους τι είχε συμβεί. Τρεις μέρες αργότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 72χρονος συνελήφθη και κρατήθηκε για οκτώ ημέρες και μετέπειτα αφέθηκε ελεύθερος.

Από αναβολή σε αναβολή

Η μητέρα καταγγέλλει την καθυστέρηση που παρουσιάζεται λέγοντας ότι για ενάμιση χρόνο πηγαινοέρχονταν στο Κακουργιοδικείο χωρίς αποτέλεσμα ενώ στα τέλη του 2017 αποφασίστηκε η μεταφορά της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο.

Η υπόθεση ξεκίνησε από την αρχή και μέχρι τώρα, ένα χρόνο μετά, η εκδίκαση έχει αναβληθεί 4-5 φορές. Κάτι που έγινε και την περασμένη Παρασκευή καθώς ο δικηγόρος του 72χρονου ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να διαβάσει τις καταθέσεις του ΤΑΕ, επειδή ήταν κακογραμμένες

Σημείωσε, μάλιστα, ότι μετά από τριάμισι χρόνια, η γιαγιά των παιδιών, η οποία είναι από τους βασικούς μάρτυρες, έχει πάθει γεροντική άνοια ενώ, όπως είπε, η κόρη της ξέσπασε σε κλάματα όταν έμαθε πως για ακόμη μια φορά η δική αναβλήθηκε.