Λονδίνο: Σε συναγερμό οι Αρχές υπό τον φόβο της τρομοκρατίας


Σε «συναγερμό» βρίσκονται οι Αρχές στη Βρετανία, μετά από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στην περιοχή London Bridge στο Λονδίνο.

Ο δράστης Ουσμάν Καν είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα και είχε αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι εντοπισμού, ενώ μπορούσε να ζητάει επίσημη έγκριση από την αστυνομία, προκειμένου να παρίσταται σε εκδηλώσεις. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση έναν φερόμενο ως συνεργάτη του Ουσμάν Καν, τον 34χρονο Ναζάμ Χουσεΐν, σε μια προσπάθειες να αποτραπούν ανάλογες επιθέσεις με εκείνη της περασμένης Παρασκευής. 

Ο 34χρονος ετέθη υπό κράτηση, λόγω της υποψίας ότι ετοίμαζε νέες τρομοκρατικές ενέργειες. 

Είχε φυλακιστεί το 2012, μαζί με τον Ουσμάν Καν και παράλληλα με μια σειρά από άλλους υπόπτους για τη διοργάνωση επιθέσεων σε ολόκληρη τη Βρετανία. 

Οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι προτού εκτίσουν την ποινή τους. 

Ο Ναζάμ Χουσεΐν φέρεται να είναι στενός φίλος του Ουσμάν Καν, αν και σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να τον συνδέουν με την επίθεση στο Λονδίνο. 

Ο Ουσμάν Καν έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, φορούσε ψεύτικο γιλέκο με εκρηκτικά, γιατί ενδεχομένως ήθελε να δεχθεί τα αστυνομικά πυρά. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική του εκστρατεία για την κάλπη της 12ης Δεκεμβρίου, έδωσε εντολή για την αναθεώρηση των ποινικών υποθέσεων που αφορούν σε 74 καταδικασμένους τρομοκράτες, στους οποίους έχει δοθεί άδεια για να είναι ελεύθεροι, υπό τον φόβο ότι μπορεί να αποτελούν απειλή για τη δημόσια ασφάλεια. 


Πηγή:  sputniknews.gr