Λιτανεία στους δρόμους του Παραλιμνίου για την εξάλειψη του κορονοϊού


Λιτανεία στους δρόμους του  Παραλιμνίου για την πλήρη εξάλειψη της επιδημίας του κορονοϊούπραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Πριν την λήξη της προθεσμίας του διατάγματος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (6:00μ.μ. της Τρίτης) για απαγόρευση των μετακινήσεων, έγινε περιφορά στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου αυθόρμητα από τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού. 

Λιτανεύτηκαν  ο Τίμιος Σταυρός,  το Ιερό  Λείψανο  του Αγίου Νεοφύτου, η Εικόνα του Ευαγγελισμού, τριών εικόνων της Παναγίας και η Εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπάιοφόρου.

Να πούμε ότι μετά από 100 χρόνια βγήκε από την Αρχαία Εκκλησία της Αγίας Άννας όπου φυλάσσεται η θαυματουργή Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου (Η Κυρία των Αρχαγγέλων). Η τελευταία φορά που βγήκε από τον Ναό ήταν όταν υπήρχαν επιδημίες  στην Κύπρο ή ανομβρίες. Η εικόνα αυτή μεταφερόταν από τους ιερείς και τους πιστούς μέχρι το δάσος της Αγίας Νάπας (το σημερινό κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας -Ξυλοφάγου), όπου εκεί γινόταν η συνάντηση των δυο εικόνων, της Παναγίας από το Παραλιμνι και την Παναγία Αγίας Νάπας. Γινόταν η δέηση για να σταματήσουν οι επιδημίες και οι ανομβρίες. Στην συνέχεια η κάθε Εικόνα επέστρεφε στην θέση της.

neAmmochostos 

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ "ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ" ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ