Λιοπέτρι: Ο Λιλλήκας στο πλευρό των αγροτών!

Με επικεφαλής τον  Γιώργο Λιλλήκα, αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών πραγματοποίησε εχθές  συνάντηση με αγρότες της Επαρχίας Αμμοχώστου στο Λιοπέτρι και συζήτησε τα χρόνια προβλήματα που τους απασχολούν.

Μεταξύ άλλων, τα κυριότερα είναι:

1.  Υψηλό κόστος ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων

2.  Νερό (ανομβρία, κόστος, άρδευση)

3.  Αποζημιώσεις

Ο κ. Λιλλήκας μετά το πέρας της συνάντηση συμφώνησε με τους αγρότες πως είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι ανησυχίες τους και τους διαβεβαίωσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η Συμμαχία Πολιτών στα πλαίσια της συνάντησης συμφωνεί με τους αγρότες ότι θα πρέπει να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα  και ταυτόχρονα να υπάρξει και μείωση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν μπορεί οι αγρότες να έχουν κατανάλωση €1.600 και να πληρώνουν στο τέλος €3.500. 

Ο Νότιος Αγωγός κατασκευάστηκε για να εξυπηρετεί τους Γεωργοκτηνοτρόφους της Επαρχίας Αμμοχώστου, αυτοί  πρέπει να έχουν προτεραιότητα στο νερό και όχι άλλοι. Αν θα πρέπει να γίνουν αφαλατώσεις για να καλυφθεί η περιοχή, δεν θα πρέπει το κόστος να το επωμιστεί ο αγροτικός κόσμος.

Η ανομβρία των τελευταίων χρόνων έχει αφήσει τους αγρότες χωρίς έσοδα, με τις περιουσίες τους υποθηκευμένες και με την κατάρρευση του Συνεργατισμού, το Κράτος θα πρέπει άμεσα να παρέμβει και να βοηθήσει των Αγροτικό κόσμο.

Για την Συμμαχία Πολιτών, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας και των συμπολιτών μας στην ύπαιθρο αποτελεί ζωτικό κομμάτι της ανθρωποκεντρικής μας πολιτικής,  για το μέλλον της οικονομίας, της ευημερίας και της ανάπτυξης στον τόπο μας. Την εμπέδωση της Κοινωνικής Δημοκρατίας.