Λιοπέτρι: Ο Γολγοθάς της Εύας, η έξωση και ο ξαφνικός θάνατος του άντρα της

Ένα τεράστιο Γολγοθά ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα η 52χρονη Εύα Καλλίδου, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας και βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι, ενώ σε λίγες μέρες θα της γίνει έξωση από το σπίτι όπου διαμένει.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την κατάσταση της γυναίκας από τη Σουηδία, που ήρθε στην Κύπρο πριν από δέκα περίπου χρόνια, για να διαμείνει στη χώρα, μαζί με τον σύζυγό της. Λίγο καιρό αργότερα ήρθε αντιμέτωπη με προβλήματα υγείας, υποβλήθηκε σε επέμβαση και τελικά έμεινε καθηλωμένη στο κρεβάτι της, στο σπίτι το οποίο ενοικίαζαν με τον σύζυγό της, στο Λιοπέτρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ΡΕΠΌΡΤΕΡ, η 52χρονη σήμερα γυναίκα, έφθασε να ζυγίζει μόλις 27 κιλά. Δεν μπορεί ούτε να σηκωθεί από το κρεβάτι, αλλά ούτε και να κάνει οτιδήποτε μόνη της. Τα προβλήματα υγείας την μετέτρεψαν σε ένα άλλο άνθρωπο…

Τρεις φορές την ημέρα, την επισκέπτεται φροντίστρια, η οποία της μαγειρεύει και την βοηθά σε ότι χρειάζεται στην καθημερινότητά της, η οποία θυμίζει μια επίγεια κόλαση.


Ο θάνατος και η έξωση

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα υγείας της, πριν από περίπου ένα μήνα, ο σύζυγός της, Δημήτρης, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, μετά από καρδιακό επεισόδιο. Μέχρι το θάνατό του, ο Δημήτρης ήταν το στήριγμα της. Ήταν ο άνθρωπος που την εμψύχωνε και ήταν το στήριγμά της.

Μετά το χαμό του, ο κόσμος της Εύας κατέρρευσε, αφού πλέον έπρεπε να αντιμετωπίζει τα πάντα μόνη της ή καλύτερα με μόνη βοήθειά της, την φροντίστριά της, αλλά και ελάχιστους άλλους φίλους, που πηγαίνουν και την βλέπουν, θέλοντας να την εμψυχώσουν.

Το τρίτο χτύπημα, ήρθε όταν η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που διαμένει, που επίσης είναι φίλη της, την ενημέρωσε ότι το σπίτι θα μπει σε πλειστηριασμό και έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να μαζέψει τα πράγματά της.

Δυστυχώς, η Εύα δεν έχει κανένα άλλο δικό της άνθρωπο στην Κύπρο, αλλά ούτε να μαζέψει τα πράγματά της μπορεί, λόγω της κατάστασής της. 

Σε ανάρτησή της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απηύθυνε έκκληση για βοήθεια, αφού θέλει να μαζέψει τα ρούχα της, γιατί πρέπει να φύγει από το σπίτι στο τέλος του μήνα.

«Έχω μερικά κουτιά και τσάντες για να τα βάλω. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, δεν είναι πρόβλημα για μένα. ΠΑΡΑΚΑΛΩ βοηθήστε με, είμαι απελπισμένη! Είμαι κολλημένη στο κρεβάτι και δεν μπορώ καν να καθίσω. Δημοσιεύω μια φωτογραφία μου η οποία είναι πολύ σκληρή, αλλά έχω ανάγκη από πραγματική βοήθεια».

Προς το παρόν στο… κενό τα διαβήματα

Για την περίπτωσή της, γνωρίζει το Γραφείο Ευημερίας, σύμφωνα πάντα με τους οικείους της, ενώ ενημερώθηκαν τόσο βουλευτές, όσο και υπουργός, χωρίς μέχρι στιγμής να προκύψει οτιδήποτε.

Παράλληλα, έγιναν διαβήματα από την ίδια την Εύα και προς την Πρεσβεία της Σουηδίας, από την οποία ζήτησε να την βοηθήσει, για να μεταφερθεί στη χώρα, όπου έχει συγγενείς.

Ο μόνος τρόπος για μεταφορά της, λόγω της κατάστασής της, είναι με Airambulance, με την πρεσβεία, να της απαντά πως δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε.

Δυστυχώς, στην ευρωπαϊκή Κύπρο του 2021, η Εύα ζει σε άθλιες συνθήκες, έχοντας ως συμπαραστάτες ελάχιστους φίλους της. Το μόνο που χρειάζεται, είναι μια ανθρώπινη αντιμετώπιση από τους αρμόδιους, ώστε να βρει ξανά τα πόδια της και να σταματήσει να ανεβαίνει αυτόν τον ατέλειωτο Γολγοθά.

Μοναδική της έκκληση, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που την γνωρίζουν, είναι να εξευρεθεί τρόπος, να επιστρέψει στην πατρίδα της, δίπλα στους δικούς της. 

Πηγή: REPORTER