Λιοπέτρι: Ελεύθερος και ο 35χρονος για την απόπειρα φόνου

Ελεύθερος αφέθηκε και ο 35χρονος ύποπτος, που συνελήφθη πρώτος, σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον δύο επιχειρηματιών που διαπράχθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2020, στο Λιοπέτρι, ενώ υπενθυμίζεται πως το Δικαστήριο απέρριψε αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση άλλων δύο υπόπτων, αναφέροντας πως ενώ υπήρχε καταγγελία εναντίον τους, συνελήφθησαν μέρες μετά, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν ήταν απαραίτητη η κράτηση τους.

Υπό κράτηση τελούσε 35χρονος, ο οποίος ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον του, αφού δεν υπήρχε επαρκή μαρτυρία που να τον συνδέει με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, τα οποία αφορούσαν τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία των επιχειρηματιών, η οποία εξερράγη κατά την αποχώρηση τους, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τους.  

Ως εκ τούτου, η υπόθεση κατάρρευσε σαν χάρτινος πύργος, αφού η μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, φαίνεται να μην ήταν ικανοποιητική, ώστε να συνδέσει τους υπόπτους με τα αδικήματα.

Πάντως, νομικοί κύκλοι εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους ως προς το γεγονός ότι εκδίδονται εντάλματα σύλληψης και πρόσωπα οδηγούνται ενώπιον Δικαστηρίου, χωρίς να υπάρχει επαρκής μαρτυρία, με αποτέλεσμα πρόσωπα να διασύρονται και να ταλαιπωρούνται. Μάλιστα, για την συγκεκριμένη υπόθεση, γίνονται σκέψεις για προσφυγές στο Ανώτατο.

Υπενθυμίζεται, ότι το Δικαστήριο, όταν απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας για την κράτηση των άλλων δύο υπόπτων, μετά από ένσταση των δικηγόρων, ανέφερε πως ενώ υπήρχαν καταγγελίες εναντίον των υπόπτων και η απόπειρα διαπράχθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2020, οι ύποπτοι συνελήφθησαν στις 11 και 12 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, το Δικαστήριο υπέδειξε πως η Αστυνομία θα πρέπει να ενεργεί με σύνεση και ταχύτητα και το Δικαστήριο είναι αρωγός, με υποχρέωση να διασφαλίζει ότι ενεργεί με αυτή τη ταχύτητα και σύνεση. Στην παρούσα, όπως είπε, δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο.