Λιοπέτρι: Ασκηση πυρόσβεσης στο Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Βαρνάβας»

Ασκηση πυρόσβεσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ειδικό Σχολείο «απόστολος Βαρνάβας» στο Λιοπέτρι, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ KA2 – Σύμπραξη σχολείων 2017-2019, με θέμα «Ευρωπαίος νέος – Ευσυνείδητος και ασφαλής πολίτης του κόσμου».

 

Σε δηλώσεις της η Ελένη Ρωτή, Συντονίστρια του Προγράμματος ERASMUS+ στο Ειδικό Σχολείο «Απόστολος Βαρνάβας», ανέφερε ότι «οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκτός από την Κύπρο είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Λιθουανία και η Πολωνία. Το σχέδιο αφορά την πολυπολιτισμικότητα, τους πρόσφυγες, την ασφάλεια και πόσο ασφαλείς νοιώθουν οι πολίτες στη χώρα τους».

 

Αναφερόμενη στην άσκηση πυρόσβεσης που έγινε στο σχολείο, η κα. Ρωτή είπε πως «έπρεπε να γίνει ένα σχέδιο μαθήματος για τους φιλοξενούμενους μας και αποφασίστηκε η άσκηση πυρκαγιάς. Θεωρούμε ότι τα παιδιά μας πρέπει να γνωρίζουν πώς θα βγουν από τις τάξεις τους και γενικά τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που ξεσπάσει μια πυρκαγιά ή προκληθεί κάποιο άλλο ατύχημα».

 

Από την πλευρά της η Ivona Pozniac Συντονίστρια του Προγράμματος  ERASMUS+ KA2 ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι πολύ σημαντική για μας" εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την επίσκεψη της στην Κύπρο.

 

Πρόσθεσε ότι "αυτό το σχολείο είναι πραγματικά προετοιμασμένο για όλες τις δραστηριότητες που έχουμε στο πρόγραμμα μας. Η άσκηση που έγινε κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και όλοι είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι».