ΛΙΜΑΝΙ GOLD AND COAST

Ζημιές έφερε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στο Αλιευτικό Καταφύγιο Άγιος Νικόλαος εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και του ισχυρού κυμματισμού που προκαλείται. 

Συγκεκριμένα, από την κακοκαιρία προκαλούνται μεγάλες ζημιές στις βάρκες και τα αλιευτικά σκάφη του λιμανιού, με τους ιδιοκτήτες να προβαίνουν σε σφοδρά παράπονα στην ιστοσελίδα μας, αναφέροντας ότι, το γεγονός πως δεν υπάρχει βραχίονας προκειμένου να περιορίσει τον κυμματισμό, δυσχαιρένει την κατάσταση.

"Κάθε χρόνο αντιεμτωπίζουμε το ίδιο θέμα, κυρίως όταν οι άνεμοι είναι βόρειοι, προκαλούνται προβλήματα στις βάρκες. Το τμήμα αλειίας είναι ενήμερο ωστόσο δεν έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ούτως ώστε να λυθεί το πρόβλημα".

Όπως αναφέρουν, η κατασκευή της Μαρίνας πλεισίον του λιμανιού επιδεινώνει την κατάσταση, πόσο μάλλον αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι δεν υπάρχει κυματοθραύστης. 

Μιλώντας στην ιστοσελίδας εκπρόσωπος του Τμήματος Αλιείας, ανέφερε ότι όντως φέτος υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο αυτό προέρχεται από την κατασκετυή της Μαρίνας. ΄Όπως μας ανέφεραν, έχουν ήδη επικοινωνήσει με την κατασκευάστρια εταιρεία προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα ωστόσο δεν έλαβαν απάντηση. Μας διαβεβαίωσαν ωστόσο ότι θα επικοιωνωνήσουν ξανά.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για επαγγελματίες ψαράδες στην πλειοψηφία τους.

Σε δηλώσεις του στο Νέα Αμμόχωστος, εκπρόσωπος του Τμήματος Αλιείας, ανέφερε ότι ενημερώθηκαν για το πρόβλημα από τον πρόεδρος επαγγελματιών ψαράδων της επ. Αμμοχώστου. Μέλη του τμήμταος μετέβησαν στην περιοχή και διαπίστωσαν ότι όντως προκαλείται κυματισμός όταν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες, ωστόσο, όπως τόνισε, φέτος προέκυψε το εν λόγω θέμα, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία της Μαρίνας 


proedro epaggelmatiwn 4aradwn

prokaleitai kumatismos

kataskevastria etaireia kai zita na enimerwsei pws upologizei

exoun kataskevastei ena proswrin molo

otan uparxei kakokairia 7-8 bofor kummatismo ston kummatothrausti kai mpainei sto alieutiko katafugio

enimerwsame tin ka


.

22807828