Λειτούργησε η αψίδα του δικαστηρίου για χάρη του… Αλέξη

Προς… τιμή του Αλέξη Μαυρομιχάλη λειτούργησε χθες για πρώτη φορά η αψίδα που τοποθετήθηκε στο κτίριο 4 του Δικαστηρίου Λευκωσίας και η οποία εδώ και καιρό παραμένει απενεργοποιημένη.

 

Το «Αλεξούι» οδηγήθηκε χθες το πρωί ενώπιον του Δικαστηρίου όπου καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του μετά τα δυο επεισόδια με Αστυνομικούς και η μεταφορά του έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

 

Τον Μαυρομιχάλη συνόδευσε ένας μεγάλος αριθμός Αστυνομικών ενώ η παρουσία των πάνοπλων μελών ήταν έντονη τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας όπου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία.

  

Εντύπωση ακόμα και στους ίδιους τους εργαζόμενους του Δικαστηρίου προκάλεσε η λειτουργία, για πρώτη φορά, της αψίδας που τοποθετήθηκε στο κτήριο 4 μετά την πυρκαγιά, η οποία ωστόσο από τον Φεβρουάριο παραμένει ως… σουβενίρ, λόγω έλλειψης προσωπικού!  Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση αψίδας ήταν ανάμεσα στα μέτρα που εισηγήθηκαν οι εμπειρογνώμονες, μετά την πυρκαγιά, για την ασφάλεια των δικαστηρίων.

 

Από την αψίδα, η οποία λειτούργησε κατόπιν οδηγιών, πέρασαν μόνο όσοι θα εισέρχονταν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν την δίκη του Αλέξη Μαυρομιχάλη, στους οποίους ακολούθως διενεργήθηκε και σωματικός έλεγχος. Μετά το τέλος της δίκης η αψίδα απενεργοποιήθηκε και πάλι.

 

Σε ότι αφορά το μέλλον της… ίδωμεν!

 

Εν τω μεταξύ, η θέα της καμένης αίθουσας στο κτίριο 4 του δικαστηρίου (μιας Ευρωπαϊκής χώρας) παραμένει, αφού περίπου 6 μήνες μετά δεν έγινε κατορθωτή η ανακατασκευή της.


ΠΗΓΗ:reporter.com.cy