Λαΐφης: Νιώθω έτοιμος να πάω σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα


Καθησυχαστική είναι η διοίκηση της Σταντάρ Λιέγης προς τους ποδοσφαιριστές της για το θέμα της αδειοδότησης. Η είδηση πως η ιστορική ομάδα του Βελγίου θα υποβιβαστεί στην τέταρτη κατηγορία έσκασε σαν «βόμβα» το βράδυ της Τετάρτης (08/04), όμως σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Κωνσταντίνος Λαΐφης στον Super Sport FM (104,0) οι ιθύνοντες της ομάδας τους ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο Κύπριος διεθνής ανέφερε πως μέχρι στιγμής η επίσημη θέση από πλευράς Σταντάρ είναι πως ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα, όμως μπορεί να ανατραπεί το σκηνικό μετά την παρέμβαση της UEFA. Ο Παραλιμνίτης κεντρικός αμυντικός ανέφερε πως έχει συμβόλαιο με την Σταντάρ γι’ άλλα τρία χρόνια, όμως θα ήθελε να πάρει μετεγγραφή σε Ιταλία ή Ισπανία.

«Είμαι και εγώ κλεισμένος στο σπίτι, πηγαίνω λίγο γυμναστική και ξανά στο σπίτι με την ελπίδα να περάσει όλο αυτό», ανέφερε αρχικά ο Λαΐφης και ακολούθως τοποθετήθηκε για το μέλλον του πρωταθλήματος: «Εμείς ενημερωθήκαμε ότι τελείωσε το πρωτάθλημα. Ακούσαμε και εμείς ότι η ΟΥΕΦΑ δεν το δέχεται και περιμένουμε να δούμε».

Εσείς συνεχίζεται να προπονείστε δηλαδή στο σπίτι; «Μας έδωσαν από την ομάδα πρόγραμμα και κάθε μέρα το ακολουθώ στο σπίτι».

Είδαμε χθες ότι πάρθηκε απόφαση υποβιβασμού της Σταντάρ, αφού δεν πήρε αδειοδότηση. Ισχύει αυτό; Έχετε ενημέρωση: «Ισχύει, ναι, ότι δεν πήραμε την αδειοδότηση για τη νέα χρονιά. Μιλήσαμε με την ομάδα και μας καθησύχασαν ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα και θα πάρουν την άδεια».

Πώς το σκέφτεσαι εσύ όλο αυτό; «Δεν ξέρω τώρα, θα δούμε τι θα γίνει. Υπάρχει ναι όρος να μείνω ελεύθερος αν υποβιβαστεί η ομάδα. Δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο».

Έχεις συμβόλαιο με την ομάδα έτσι; «Ναι, έχω για άλλα τρία χρόνια».

Που βλέπεις το μέλλον σου; Θέλεις να πάρεις μεταγραφή; «Μακάρι να έρθει μία πρόταση, θα το ήθελα. Είμαι στην κατάλληλη ηλικία για να κάνω το βήμα για ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Το νιώθω ότι είμαι έτοιμος για να κάνω το βήμα».

Που θα ήθελες να αγωνιστείς; Σε ποια χώρα; «Προτιμώ Ιταλία ή Ισπανία. Πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή να περάσει η πανδημία με τον κορωνοϊό και μετά να δούμε».

Πώς πήγε η σεζόν για σένα; «Είμαι πιο έμπειρος, πιο συνειδητοποιημένος και ξέρω τι θέλω να πετύχω. Ήταν μια καλή σεζόν για μένα, καλύτερη από τις προηγούμενες και είμαι ευχαριστημένος».

Παρακολουθούσες το κυπριακό πρωτάθλημα; «Ναι, όταν είχα χρόνο το έβλεπα. Μου αρέσει να το παρακολουθώ. Είναι ένα ωραίο πρωτάθλημα και ελπίζω να επαναρχίσει, ώστε να κριθεί στο γήπεδο ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα».

Για την Εθνική ομάδα και την πρόσληψη του κ. Βάλεμ: «Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Είμαι αισιόδοξος με την πρόσληψη του νέου τεχνικού. Έχω συμπαίκτες που τον είχαν στην Εθνική Νέων του Βελγίου και μου είπαν τα καλύτερα. Μου είπαν ότι πάντα μιλάει με τους παίκτες του, τους βγάζει τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό θέλουμε οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές».