Κύριε Πρόεδρε, σώστε μας! Κόλαση η ζωή 14χρονου

Χρειάστηκε ένα παιδί 14 ετών να αφήσει την απόγνωσή του να μετατραπεί σε λέξεις σε ένα γράμμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ευαισθητοποιηθούν οι εν υπνώσει αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και να τους επιτρέψουν να πάει στο σπίτι δίπλα στη μητέρα του. Την υπόθεση είχε φέρει στη δημοσιότητα ο «Π» το περασμένο Σάββατο. Αφορούσε ένα 14χρονο ορφανό από πατέρα παιδί, το οποίο «φυλακίστηκε» σε μια στέγη εφήβων λόγω της εκδικητικότητας τού πρώην συντρόφου της μητέρας του. Ο άνθρωπος αυτός, αφού έκανε 45 ψευδείς καταγγελίες εναντίον της πρώην συντρόφου του, αποφάσισε να καταγγείλει - και πάλι ψευδώς - και τον 14χρονο γιο της για δήθεν σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου ετεροθαλούς αδελφού του, τον οποίο η μητέρα είχε αποκτήσει με τον πρώην σύντροφο της. Ο 14χρονος, για να διευκολύνει τη κατάσταση, δέχθηκε να μπει σε στέγη εφήβων μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και η ιατροδικαστική εξέταση που απέδειξαν ότι και αυτή η καταγγελία ήταν ψευδής. Ωστόσο, αντί να του επιτραπεί να επιστρέψει στη μητέρα του, κρατήθηκε για σχεδόν έναν μήνα μακριά της... για λόγους γραφειοκρατίας! Η δικηγόρος της μητέρας αναγκάστηκε να δημιουργήσει επεισόδιο και να αναλάβει την ευθύνη η ίδια φιλοξενώντας το παιδί στο σπίτι της.




Λυπηθείτε με


Ο 14χρονος ζητάει την παρέμβαση του Προέδρου ώστε να σταματήσει το δράμα του ίδιου, της μητέρας και του αδελφού του, που ταλαιπωρούνται για χρόνια με τις δεκάδες ψευδείς καταγγελίες από τον πρώην σύντροφο της μητέρας. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο αδελφός του είναι μόλις 4 ετών και έχει υποβληθεί έως τώρα σε 5 ιατροδικαστικές εξετάσεις λόγω αυτών των καταγγελιών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για περισσότερο από έναν χρόνο η μητέρα με τα παιδιά βρίσκονταν σε στέγη κακοποιημένων γυναικών λόγω της βίας που αντιμετώπιζαν.


Πολύ ξύλο και εξευτελισμός


Ο 14χρονος στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο περιγράφει τι βίωνε καθημερινώς ο ίδιος και η μητέρα του από την ημέρα που ήρθαν στην Κύπρο από την Ουκρανία. Γράφει μεταξύ άλλων: «Δεν άφηνε τη μητέρα και τον αδελφό μου να βγαίνουν από το σπίτι, μας έβριζε με τις λέξεις πούστη, μπάσταρδε, μαλάκα, καθυστερημένε και τη μάνα μου πουτάνα, ηλίθια και άλλα πολλά». Πέραν της λεκτικής βίας ασκούσε και σωματική χτυπώντας τόσο τη μητέρα όσο και τα παιδιά. Αν και συνέβαιναν αυτά, οι αρμόδιες αρχές αντί να κινηθούν εναντίον του, εξέταζαν τις δεκάδες ψευδείς καταγγελίες του, υποβάλλοντας σε απίστευτο εξευτελισμό τα θύματα. Πληροφορίες του «Π« αναφέρουν ότι πριν λίγες μέρες, ο σύντροφος της μητέρας είπε σε συγγενικό του πρόσωπο ότι θα σκοτώσει και τη γυναίκα και τα παιδιά. Αναμενόταν το συγκεκριμένο πρόσωπο να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία ώστε να κινηθούν - επιτέλους - οι σχετικές διαδικασίες.


Πηγή: politis.com.cy