Κυριακή με συννεφιά και σκόνη… Βροχές και καταιγίδες από αύριο

Η  ψηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή σταδιακά υποχωρεί.

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος. Σταδιακά αναμένεται σκόνη στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω τους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 18 στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια αλλά αργότερα και σε άλλες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά σε καταιγίδα μεταβλητοί ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιονόνερο. Το βράδυ ο καιρός θα σημειώσει σημαντική βελτίωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή αλλά στα δυτικά θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γενικά κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές.

Την Τρίτη θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και διαστήματα με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές. Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί συννεφιασμένος με βροχές στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί, στο εσωτερικό και τα ορεινά, λίγο πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόνερο ή και χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές.