Κύπρος:Συνελήφθη Κούρδος για τρομοκρατία με αίτημα των γερμανικών αρχών



 Κούρδος που διέμενε τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο συνελήφθη προχθές από την Αστυνομία, ύστερα από αίτημα των Γερμανικών Αρχών για έκδοσή του σχετικά με αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

 

Πρόκειται για 60χρονο ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο και του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», αυτός συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, όταν παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να αναχωρήσει. Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, εναντίον του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι Γερμανικές Αρχές μόλις στις 19 Μαρτίου. Η έκδοση του εντάλματος σύλληψής του έγινε στο πλαίσιο διερευνώμενων αδικημάτων τρομοκρατίας, τα οποία φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2013 – 2015 στη Γερμανία. 

 

Χθες ο 60χρονος παρουσιάστηκε στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας με σκοπό να εξεταστεί το αίτημα για την έκδοσή του στη Γερμανία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτός δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή του και έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε για τις αρχές Απριλίου, ώστε ν’ αρχίσει η ακρόαση. Αναμένεται ότι θα ζητηθούν περαιτέρω στοιχεία για την εμπλοκή του στα αδικήματα που κατηγορείται από τις Αρχές της Γερμανίας ώστε να στηριχθεί το αίτημα για το οποίο ζητείται η έκδοσή του.  Η σύλληψή του προκάλεσε ήδη αντιδράσεις με την οργάνωση «Κυκλάμινο - Cyclamen – Siklâmen» με ανακοίνωσή της να καταδικάζει την ενέργεια των αρχών ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας να προβούν σε σύλληψη του Κούρδου αγωνιστή Cerkez Korkmaz. 

 

Όπως αναφέρεται, στον εν λόγω Κούρδο έχει ήδη δοθεί πολιτικό άσυλο εδώ και χρόνια. Η σύλληψή του, σημειώνεται, έγινε κατόπιν αιτήματος της Ιντερπόλ εκ μέρους των Γερμανικών Αρχών. Είναι εμφανές, τονίζεται, ότι πίσω από αυτές τις ενέργειες βρίσκεται η Τουρκία, η οποία έχει από δεκαετίες καταφέρει να περιληφθεί το PKK στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων διεθνώς. Αρκεί λοιπόν να αναφέρει ότι κάποιος είναι μέλος του PKK ώστε να κινητοποιούνται οι αρχές ασφαλείας της κάθε χώρας προς σύλληψή του.

 

Στην περίπτωση έκδοσής του, αναφέρεται, θα γελοιοποιηθούν πλήρως οι Αρχές, αφού θα συγκρουσθούν με τη δική τους απόφαση να του δώσουν πολιτικό άσυλο.

Πηγή:philenews