Κύπρος: Ζωή κόλαση για βρέφος - Έκλαιγε στο κρύο και στη βροχή, ενώ η μάνα του… τα έπινε



Μία μάνα που δεν θυμίζει σε τίποτα, την έννοια του συγκεκριμένου ρόλου και που τα λάθη που διέπραξε θα την συντροφεύουν σε όλη της τη ζωή, βρέθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για την κακοκμεταχείριση του σαράντα ημερών παιδιού της.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», ένοχη έκρινε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, 39χρονη γυναίκα από τη Ρωσία, η οποία άφησε εκτεθειμένο το 40 ημερών αγγελούδι της στο κρύο και τη βροχή τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ εκείνη μπεκρούλιαζε.

 

Συγκεκριμένα, στις 15 Δεκεμβρίου του 2018, από διαμέρισμα στο συνοικισμό Τσιακκιλερού ακουγόταν για περίπου τρεις ώρες το κλάμα βρέφους. Γείτονες κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο και κτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος. Με την πάροδο λίγων λεπτών, την πόρτα άνοιξε μια 39χρονη η οποία ήταν τύφλα στο μεθύσι, ενώ δίπλα στην μπαλκονόπορτα, μέσα σε καρεκλάκι ήταν το βρέφος το οποίο εκτείθετο στη βροχή και το κρύο.

 

Τα μέλη της Αστυνομίας, αντίκρισαν ένα χάος στο σπίτι με πεταμένα αποτσίγαρα και τενεκεδάκια μπύρας, ενώ από το καρεκλάκι του βρέφους αναδυόταν έντονη δυσοσμία.

 

Οι αστυνομικοί αφότου άλλαξαν το βρέφος και το τάισαν κάλεσαν το γραφείο ευημερίας, το οποίο ανέλαβε τη φροντίδα του.

 

Η μητέρα οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο την έκρινε ένοχη και αναμένεται να της επιβάλει ποινή στις 8 Μαΐου.