ΚΥΠΡΟΣ: Τους «κόβουν» το ρεύμα Μ. Δευτέρα



Ενώ η ΑΗΚ έδωσε παράταση για αποπληρωμή λογαριασμών από θύματα εμπορίας και τα παιδιά τους, εντούτοις δεν πληρώθηκαν με αποτέλεσμα αν δεν υπάρξει εξέλιξη μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα, να «κατέβουν» διακόπτες.

Ο οργανισμός Stop Trafficking είναι που πληρώνει τους λογαριασμούς για γυναίκες, θύματα εμπορίες και ενδοοικογενειακής βίας, και των παιδιών τους, ωστόσο φαίνεται να προκύπτει αδυναμία.

Μιλώντας στον «Πολίτη» η επίτιμη πρόεδρος του οργανισμού, κα. Ανδρούλα Χριστοφίδου Henriques, ανέφερε ότι μετά από παρέμβαση που έγινε προς τον υπουργό Ενέργειας κα. Λακκοτρύπη, δόθηκε παράταση από την ΑΗΚ, ωστόσο δεν λύθηκε το πρόβλημα.

Ο λογαριασμός για έξι διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως καταφύγια από 12 γυναίκες και τέσσερα παιδιά, ανήλθε το τελευταίο δίμηνο στις 2 χιλ. σύμφωνα με την κ. Χριστοφίδου και έπρεπε να πληρωθεί μέχρι την Τρίτη (9/4), αλλιώς θα διακοπτόταν η παροχή την Τετάρτη (10/4).

Ωστόσο, η ΑΗΚ λόγω της ιδιαιτερότητας της περίπτωσης, ενημέρωσε την κα. Χριστοφίδου ότι δεν θα διακόψουν την παροχή την Τετάρτη (10/4) αλλά θα δοθεί νέα παράταση μέχρι τις 23 Απριλίου (Μεγάλη Δευτέρα).

Αν και τότε δεν πληρωθούν οι λογαριασμοί, τότε θα αναγκαστεί να διακόψει την ηλεκτροδότηση στα διαμερίσματα.

ΠΗΓΗ:ΠΟΛΙΤΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:TOTHEMAONLINE