Κύπρος: Σάλος με ξυλοδαρμό γυναίκας σε γραφείο ευημερίας (βίντεο)



Σάλο έχει προκαλέσει περιστατικό με άσκηση βίας εναντίον γυναίκας, σε γραφείο των Υπηρεσιών Ευημερίας.

 

Το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα offsite.com.cy απεικονίζει ένα πρόσωπο που εργάζεται στο χώρο, να ασκεί βία κατά γυναίκας από τη Σομαλία, προσπαθώντας να την απομακρύνει από το κτίριο. Το περιστατικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη, μπροστά στα μάτια πολιτών.

 

Σε επικοινωνία που είχε του philenews με την Μαρία Κυρατζή, Α’ Λειτουργό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, μας λέχθηκε πως ο συγκεκριμένος άντρας δεν ανήκει στο προσωπικό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

 

Η κ. Κυρατζή πρόσθεσε παράλληλα πως «δεν επιθυμούμε τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

 

Τόνισε παράλληλα πως η θέση του Γραφείου είναι μηδενική του ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές βίας, κατά οποιουδήποτε πολίτη, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Καταδικάζει η ΠΟΓΟ

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καταδικάζει περιστατικό άσκησης βίας ενάντια σε γυναίκα εντός Γραφείου Ευημερίας.

«Ως  Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ ζητούμε ενημέρωση για το περιστατικό αλλά και για την  εκπαίδευση και  κατάρτιση τόσο του συγκεκριμένου ατόμου όσο και των υπόλοιπων λειτουργών των ΥΚΕ; Είχε απαιτήσει το Υπουργείο Εργασίας ώστε άτομα σε τέτοιες θέσεις να τύχουν συγκεκριμένης αξιολόγησης, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΓΟ.
 
«Η θεσμική σφαλιάρα την 8η του Μάρτη προσφέρεται για να προσγειώσει όσους και όσες αγωνιζόμαστε για τα δίκαια της γυναίκας ώστε να αντιληφθούμε πόσο μακριά είμαστε από τον στόχο μας», προστίθεται.