Κύπρος: Πόσα περιστατικά παρενεργειών από τα εμβόλια παρουσιάστηκαν μέχρι τώρα

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 122 περιστατικά τα οποία έχουν παρουσιάσει παρενέργειες μετά την χορήγηση εμβολίου κατά της Covid-19 στην Κύπρο σύμφωνα με την Διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Έλενα Παναγιωτοπούλου.

«Ο αριθμός αυτός αφορά τον επίσημο αριθμό περιστατικών με παρενέργειες και έχουν αναφερθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.»

Τα περισσότερα αφορούν περιστατικά της Pfizer:

«Ο λόγος ο οποίος τα περισσότερα περιστατικά αφορούν την Pfizer είναι διότι  έχουν γίνει και οι περισσότεροι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας. Έχουν γίνει περισσότεροι από 99.000 εμβολιασμοί με την Pfizer γύρω στου 50.000 με το εμβόλιο της AstraZeneca και οι υπόλοιποι με αυτό της Moderna.»

Όπως επισήμανε, η κ. Παναγιωτοπούλου, τα 108 περιστατικά αφορούν ήπιας μορφής παρενέργειες, οι υπόλοιπες είναι πιο σοβαρές αναφορές οι οποίες έχρηζαν νοσηλείας και 1 περιστατικό θρόμβωσης. Όπως τόνισε, «δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος στο νησί μας».

«Η Κύπρος θα συνεχίσει κανονικά με των εμβολιασμών με AstraZeneca γιατί θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Ε.Ο.Φ ο οποίος δεν βάζει ηλικιακους περιορισμους.»

.

.

ΠΗΓΗ: oMEGA