ΚΥΠΡΟΣ: Περιμένουν τους γονείς να πιάσουν τα παιδιά και «κτυπούν» τα οχήματά τους

Άγνωστοι παραμονεύουν έξω από σχολεία και εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για να «κτυπήσουν» οχήματα, όταν γονείς πάνε και περιμένουν τα παιδιά τους στα κάγκελα.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η Αστυνομία έχει δεχθεί αρκετές καταγγελίες του τελευταίο διάστημα για κακόβουλες ζημιές και κλοπές από οχήματα που είναι σταθμευμένα έξω από σχολεία, κυρίως στην Λευκωσία.

Φαίνεται ότι οι δράστες, είτε σπάζουν το τζάμι οχήματος, είτε εκμεταλλεύονται ότι κάποιοι αφήνουν ξεκλείδωτα ή και τα κλειδιά τους επάνω και αρπάζουν ό,τι βρουν από τα αυτοκίνητα.

Μάλιστα, για τα εν λόγω κρούσματα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας ,Πέτρος Πέτρου , καλεί τους γονείς σε επαγρύπνηση:

«Δυστυχώς, τις άγιες μέρες που διανύουμε, κάποιοι θρασείς επιλέγουν να ταλαιπωρούν με τις πράξεις τους γονείς, που σταθμεύουν για μικρό χρονικό διάστημα έξω από το σχολείο των παιδιών τους για να τα παραλάβουν. Μέρα μεσημέρι, σπάνε τα τζάμια των αυτοκινήτων αφαιρώντας τα όποια αντικείμενα βρουν μπροστά τους, η αξία των οποίων πολλές φορές είναι δυσανάλογη με την ταλαιπωρία που προκαλούν στον ιδιοκτήτη τους» αναφέρει. Η Ομοσπονδία καλεί όλους να είναι προσεκτικοί, να ακολουθούν απλές οδηγίες της Αστυνομίας και να βοηθούν στην αποφυγή παρόμοιων περιστατικών. Μεταξύ άλλων, καλούνται οι γονείς να μην αφήνουν το αυτοκίνητό τους χωρίς επιτήρηση, με τα κλειδιά στην πόρτα ή τη μηχανή, ή/και σε λειτουργία, έστω και αν θα απουσιάσουν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όπως και να μην αφήνουν εκτεθειμένα και σε περίοπτη θέση αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν τους κλέφτες (τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.)», αναφέρει ο κ. Πέτρου.