ΚΥΠΡΟΣ: "Μας στερούν να δούμε την μητέρα μας έστω και από το γυαλί του φερέτρου" (VID)


Την έντονη αντίδραση των μελών της οικογένειας, των συγγενών και των οικείων της 85χρονης που απεβίωσε χθες στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, η ανακοίνωση από μέλη της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας ότι ο θάνατος της ηλικιωμένης αποδίδεται στη νόσο COVID-19.



Μπείτε στις αγγελίες του Νέα Αμμόχωστος πατώντας ΕΔΩ


Η κόρη της θανούσας ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι η μητέρα της εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με συμπτώματα πνευμονίας, τα οποία αντιμετώπιζε κάθε χρόνο λόγω της κατάστασης της υγείας της και του βεβαρυμένου ιατρικού ιστορικού που είχε. Στη συνέχεια διακομίστηκε στην ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού όπου διασωληνώθηκε και παρέμεινε σε καταστολή για ένα μήνα και τρείς ημέρες, μέχρι χθες που απεβίωσε. Την ίδια ώρα, η ηλικιωμένη υποβλήθηκε σε τέσσερα τεστ κορωνοϊου, με θετικό το δεύτερο και αρνητικά όλα τα υπόλοιπα. 

"Εστω και αν ήταν θετικό το δεύτερο, αρνητικοποιήθηκε στη συνέχεια και είχε βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Δεν μπορούσε να περπατήσει και ήταν στο σπίτι, σίγουρα κάποιος την κόλλησε."

Η κόρη της 85χρονης υποστήριξε ότι επτά άτομα που είχαν επαφή με την ηλικιωμένη, μεταξύ των οποίων συγγενεις, γιατροί και νοσηλευτές υποβλήθηκαν από τρία έως τέσσερα τεστ και ήταν όλα αρνητικά.

"Είναι αμφισβητίσιμα τα τεστ. Είμαστε επτά άτομα που κάναμε τεστ και ακόμη και ασυμπτωματικοί να είμαστε θα έδειχνε το τεστ αν είχαμε τον κορωνοϊό."

Η γυναίκα ανέφερε ότι η οικογένεια  ζητά να αρθεί να αρθεί η ανακοίνωση που κατατάσσει την μητέρα της στα κρούσματα κορωνοϊού, ωστε να την αποχαιρετήσουν όπως επιθυμούν, ενώ λέει ότι δεν έχει βρει ανταπόκριση στα τηλεφωνήματα που έχει κάνει στο Υπουργείο Υγείας. 

"Μας στερούν να δούμε την μητέρα μας έστω και από το γυαλί του φερέτρου. Ας είναι και σφραγισμένο. Επικαλούνται το πρωτόκολλο, ας το αλλάξουν το πρωτόκολλο. Παίρνω συνέχεια τηλέφωνο στο Υπουργείο Υγείας και δεν απαντά κανένας. Θέλουμε να τη δούμε τουλάχιστον από το γυαλί του φερέτρου."

Η εκπομπή Alpha Ενημέρωση επικοινώνησε με αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας για την δική τους θέση στους ισχυρισμούς της γυναίκας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια ανταπόκριση.


ΠΗΓΗ:aplhanews.Live