ΚΥΠΡΟΣ: «Κλειδωμένος» στο ψυχιατρείο ο 13χρονος που μαχαίρωσε την 9χρονη αδελφή του - VIDEO

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Άλφα Κύπρου, ο 13χρονος που μαχαίρωσε την 9χρονη αδελφή του τον Νοέμβριο του 2018 βρίσκεται ακόμη στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας, με την παραμονή του να παρατείνεται μέχρι τις 29 Μαρτίου, λόγω διατάγματος Δικαστηρίου.

Από την πλευρά τους, οι ιατροί αναφέρουν πως δεν υπάρχει λόγος παράτασης της παραμονής του στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας, όμως λόγω αδυναμιών του συστήματος δεν έχουν πού να τον πάνε.

Παράλληλα γίνονται σκέψεις ακόμη και μεταφοράς του ανήλικου αδελφοκτόνου στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 13χρονος βγαίνει στην αυλή μόλις 30 λεπτά τη μέρα, την ώρα που οι ενήλικες τρόφιμοι του ψυχιατρείου απουσιάζουν.

Όσον αφορά την εκπαίδευση του 13χρονου, αυτή περιορίζεται σε μόλις ένα 45λεπτο μάθημα μαθηματικών και ελληνικών την εβδομάδα.

Σε δηλώσεις της στον Άλφα επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας, αναφέρει πως ο τρόπος που χειρίζεται η περίπτωση του νεαρού, είναι «λες και μεγαλώνουμε ένα κατά συρροή δολοφόνο».

Μια περίπτωση όπου η αδυναμία του συστήματος και του κράτους, δεν του δίνει να καταλάβει την σοβαρότητα της πράξης τους, ενώ δεν κάνει τις οποιεσδήποτε δραστηριότητες που θα τον κάνουν σωστό άνθρωπο και να μπορέσει να ενταχθεί ξανά στην κοινωνία.


Δείτε το βίντεο:


Πηγή: tothemaonline