Κύπρος: Κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της συμβίας του



Την πενταετή ποινή φυλάκισης σε καταδικασθέντα για δώδεκα κατηγορίες μεταξύ των οποίων της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, επικύρωσε το Εφετείο.

Ο καταδικασθείς είχε κριθεί ένοχος κατά την ακροαματική διαδικασία, στην οποία μεταξύ άλλων κατέθεσαν η ανήλικη παραπονούμενη αλλά και η μητέρα της, μαρτυρίες οι οποίες κρίθηκαν από το Κακουργιοδικείο ως αξιόπιστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου 2015, στο σπίτι του κατηγορούμενου, όπου κατά τον ουσιώδη χρόνο διάπραξης των αδικημάτων, η παραπονούμενη ήταν μόλις 11 χρονών. Το διάστημα αυτό, ο κατηγορούμενος και η μητέρα της ανήλικης διατηρούσαν δεσμό και σε πολλές περιπτώσεις έμεναν μαζί, στην ίδια οικία.

Πέραν της ανήλικης και της μητέρας της, στο Κακουργιοδικείο κατέθεσε και η πρώην εργοδοτούμενη του κατηγορούμενου, η οποία όπως αναφέρεται στην απόφαση του Εφετείου, «ήταν το πρόσωπο στην οποία ο καταδικασθείς στην παρουσία και ενός ακόμα μάρτυρα κατηγορίας, κοινού φίλου, εκμυστηρεύθηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη σε τέσσερις περιπτώσεις».

Από την άλλη, κατά τη δίκη ενώπιον του πρωτόδικου Δικαστηρίου, κλήθηκαν μάρτυρες υπεράσπισης οι οποίοι ισχυρίστηκαν σκευωρία σε βάρος του κατηγορούμενου από τη μητέρα της ανήλικης, η οποία όπως ισχυρίστηκαν, αποσκοπούσε οικονομικά οφέλη.

Ο καταδικασθείς, προσφεύγοντας στο Ανώτατο ασκώντας έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης,  προέβαλε μια σειρά από λόγους για τους οποίους θεωρούσε λανθασμένη την απόφαση του Κακουργιοδικείου.
 
Ωστόσο, το Εφετείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει περιθώριο ανατροπής της πρωτόδικης απόφασης και ως εκ τούτου, επικύρωσε την ποινή