ΚΥΠΡΟΣ: «Ετοιμοπόλεμοι» χιλιάδες κυνηγοί

Δραστηριότητα της Αστυνομίας ενόψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου επιδημητικού θηράματος από 4 Νοεμβρίου, 2018 μέχρι 30 Δεκεμβρίου, 2018.

Ενόψει της κυνηγετικής περιόδου επιδημητικού θηράματος που ξεκινά την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 2018, σημειώνεται ότι η Αστυνομία θα δραστηριοποιηθεί διενεργώντας συστηματικούς ελέγχους με στόχο την πιστή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Ιδιαίτερα τα μέλη του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας που εδρεύει στη Μ.Μ.Α.Δ., καθώς επίσης και μέλη που εργάζονται στους Αστυνομικούς Σταθμούς Υπαίθρου, θα βρίσκονται σε εγρήγορση για πάταξη αδικημάτων λαθροθηρίας, αλλά και για παροχή βοήθειας προς τους κυνηγούς εφόσον παραστεί ανάγκη.

Η κυνηγετική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 2018.

Θα πραγματοποιηθούν 17 εξορμήσεις για το κυνήγι, οι οποίες θα επιτρέπονται κάθε Κυριακή και Τετάρτη.

Η κυνηγετική περίοδος αφορά στο κυνήγι λαγού, πέρδικας και φραγκολίνας.

Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός θηράματος ορίστηκε για φέτος σε ένα λαγό, τέσσερις πέρδικες και μία φραγκολίνα.

Κατά τις διακινήσεις τους με μηχανοκίνητα οχήματα οι κυνηγοί, οφείλουν να μεταφέρουν κυνηγετικό πυροβόλο όπλο αποσυναρμολογημένο και μέσα στη θήκη του.

Καλούνται οι κυνηγοί να έχουν πάντα μαζί τους την άδεια κυνηγίου και κατοχής του όπλου τους και την άδεια χρήσης κυνηγετικών σκύλων.

Για ασφαλείς και χωρίς προβλήματα κυνηγετικές εξορμήσεις, συμβουλεύονται οι κυνηγοί να τηρούν την νομοθεσία και να εφαρμόζουν τους κανόνες του κυνηγίου και να λαμβάνουν και τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας για τον οπλισμό τους.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλέσουν για βοήθεια στον τηλεφωνικό αριθμό 199 ή και 112.

Υπενθυμίζουμε την τηλεφωνική Γραμμή του Κυνηγού, το 1414, η οποία έχει εγκατασταθεί στο Κέντρο Επικοινωνιών της Μ.Μ.Α.Δ., για παροχή πληροφοριών από τους κυνηγούς.

Οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που αφορά σε παράνομο κυνήγι, καλείται να βοηθήσει την Αστυνομία παρέχοντας πληροφορίες με σκοπό τη σύλληψη και τιμωρία των παρανομούντων.

Τέλος τονίζεται στους κυνηγούς ότι το κυνήγι στην νεκρή ζώνη απαγορεύεται, ενώ πέραν αυτού, υπενθυμίζουμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το κυνήγι τόσο εντός της νεκρής ζώνης όσο και πλησίον της γραμμής αντιπαράταξης.