ΚΥΠΡΟΣ: «Έσβησε» η 36χρονη Άντρη στη Γερμανία -Καταγγελία για ιατρική αμέλεια

Νέα καταγγελία για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια…

Αυτή τη φορά οι οικείοι 36χρονης κοπέλας από τη Λεμεσό, της Άντρης Σαββίδου, κατήγγειλαν στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού ότι παραλείψεις γιατρών είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατό της.

Η γυναίκα απεβίωσε λόγω καρκίνου σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο της Γερμανίας όπου είχε μεταβεί εσπευσμένα τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η σορός της μεταφέρθηκε στην Κύπρο το βράδυ της Κυριακής (10/02).

Εντός της ημέρας έγινε η νενομισμένη νεκροτομή από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, παρουσία του ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, ο οποίος προσελήφθη από την οικογένεια της θανούσας.

Η άτυχη γυναίκα περί τα τέλη του χρόνου είχε υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο και συγκεκριμένα για αφαίρεση ινομυώματος. Έγιναν μάλιστα και οι απαραίτητες εξετάσεις κι αναλύσεις χωρίς να φανεί κάτι ανησυχητικό.

Την Πρωτοχρονιά η κατάσταση της υγείας της κοπέλας παρουσίασε επιπλοκές, καθώς ένιωθε αφόρητους πόνους. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τους οικείους της στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εν συνεχεία, μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έπασχε από καρκίνο στους πνεύμονες και στο συκώτι. Μάλιστα, ο καρκίνος ήταν σε προχωρημένη μορφή.

Ακολούθως άρχισε θεραπείες στο ογκολογικό κέντρο στην Κύπρο, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διευθετήθηκε η μεταφορά της σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία.

Δυστυχώς, η άτυχη κοπέλα την 1η Φεβρουαρίου απεβίωσε, εξέλιξη που βύθισε στο πένθος την οικογένειά της.

Η σορός της κι αφού πρώτα μεσολάβησαν οι απαραίτητες (αλλά χρονοβόρες) διαδικασίες, μεταφέρθηκε τελικά στην Κύπρο την Κυριακή (10/02).

Η νενομισμένη νεκροτομή, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έδειξε ότι η γυναίκα είχε σηψαιμία και πνευμονία, ενώ υπήρχαν και ευρήματα που φανέρωναν ότι ο καρκίνος ήταν προχωρημένος και είχε προσβάλει ζωτικά όργανα.

Βέβαια, ασφαλή συμπεράσματα για τα ακριβή αίτια του θανάτου, θα εξαχθούν μετά και τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων.

Οι συγγενείς της πιστεύουν ότι παραλείψεις γιατρών είχαν ως αποτέλεσμα να μην διαγνωσθεί έγκαιρα το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η 36χρονη Άντρη.


ΠΗΓΗ:toThemaonline.com