Κύπρος: Έριξε από τον τρίτο όροφο σκυλάκι και το σκότωσε γιατί τσακώθηκε με τη φίλη του

 



Με καθυστέρηση τριών χρόνων το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εκδίκασε υπόθεση κακοποίησης ζώου, από 26χρονο, ο οποίος σκότωσε ενός μηνός σκύλο, με αποτρόπαια πράξη

Την Τετάρτη (28/02), ο 26χρονος καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 30 ημερών, για την κακοποίηση ζώου που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2016 και πρόκειται για μία από τις πιο ειδεχθείς περιπτώσεις που ήρθε αντιμέτωπος ο Δικαστης, όπως ο ίδιος ανέφερε.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίας ‘Πολίτης’, ο 26χρονος μετά από καυγά που είχε με την σύντροφο του στο διαμέρισμα της, άρπαξε το ενός μηνός σκυλάκι της και το πέταξε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας. Το σκυλάκι σκοτώθηκε μετά την βίαια σύγκρουση του σε ανεμοθώρακα οχήματος.  

Ο Δικαστής Ν.Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο τρόπος δράσης του κατηγορούμενου, ήταναπαράδεκτος, ιδιαίτερα βίαιος και ότι είναι από τις σοβαρότερες περιπτώσεις που ήρθε αντιμέτωπος. Μάλιστα σχολιάζοντας την θέση του συνηγόρου υπεράσπισης, ότι ο 26χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλης, εξήγησε πως η συμπεριφορά του ήταν και πάλι αχαρακτήριστη. 

Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης τριών μηνών, λόγω αμελούς οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης καιμόλις ολοκληρώσει την ποινή αυτή, θα ενεργοποιηθεί η ποινή για την κακοποίηση ζώου.