Κύπρος: «Εξαφανίστηκαν» εισφορές για ανήλικα σε κηδεία 33χρονου

Εντύπωση προκαλεί καταγγελία για υπόθεση κλοπής χρημάτων που αποτελούσαν εισφορές σε κηδεία για βοήθεια δύο ανήλικων παιδιών αποθανόντος, που διερευνά το Τμήμα Μικροπαραβάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», οι οικείοι 33χρονου Ελληνοπόντιου, μόνιμου κάτοικου Κύπρου, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Νοέμβριο από καρκίνο, κατήγγειλαν τον ιερό ναό που τελέστηκε η κηδεία και τον ιερέα της εκκλησίας για απόκρυψη εισφορών που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της κηδείας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πρόκειται για τον Βενιαμίν Παπουνίδη, ο οποίος πέθανε πριν από 3 μήνες και κηδεύτηκε στην εκκλησία της ενορίας στη Λάρνακα, όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα.

Η θεία του 33χρονου κατήγγειλε στην εφημερίδα ότι κατά τη διάρκεια της κηδείας, άνθρωποι της εκκλησιαστικής επιτροπής μαζί με τη σύζυγο του ιερέα λάμβαναν εισφορές, έξω από τον ναό, από τους παρευρισκόμενους κι έγραφαν σε ένα κομμάτι χαρτί τα ονόματά τους και δίπλα τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά εισφορών που έδιναν, χωρίς όμως τα πρόσωπα που έκαναν τις εισφορές να παίρνουν οποιαδήποτε απόδειξη, αν και συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον «Π», με το πέρας της κηδείας και της ταφής, όταν η οικογένεια του Βενιαμίν πήρε στα χέρια της τη λίστα με τα ονόματα που έκαναν τις εισφορές για βοήθεια των δύο ανήλικων παιδιών, με έκπληξη διαπίστωσε ότι άτομα που είχαν κάνει εισφορές δεν ήταν στη λίστα, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις το ποσό της εισφοράς που ήταν καταγεγραμμένο ήταν μικρότερο από την εισφορά που είχε γίνει. Συγκεκριμένα, γίνεται καταγγελία για καταγεγραμμένα 29 άτομα, ενώ η εκκλησία ήταν σχεδόν γεμάτη.

Η θεία του εκλιπόντος κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία, ενώ ενήμερη είναι η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Από πλευράς αστυνομίας, αναφέρθηκε ότι υπάρχουν ύποπτοι αλλά δεν έγιναν συλλήψεις ακόμα.