Κύπρος: Δύο ξαδέλφια κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση από τον θείο τους χρόνια μετά

 

Άλλη μια συγκλονιστική υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων έρχεται στο «φως» μετά από χρόνια – Η καταγγελία έγινε από δύο ξαδέλφια στη Λευκωσία – Συνελήφθη ο θείος ως ύποπτος – Τέθηκε υπό κράτηση – Με μεγάλη προσοχή οι έρευνες της Αστυνομίας


Της Ιωάννας Μάντζιηπα από την ιστοσελίδα cyprustimes.com 


Δύο ανήλικα αγόρια έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του θείου τους ο οποίος φέρεται να τους εκμεταλλευόταν σεξουαλικά επί σειρά ετών, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times,οι δύο ενήλικοι -πλέον- άντρες προχωρήσαν προ ημερών σε καταγγελία της υπόθεσης στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ισχυριζόμενοι πως ο θείος τους, κατά το παρελθόν τους παρενοχλούσε σεξουαλικά. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφεραν οι δύο στις καταθέσεις τους, τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διάφορα χρονικά διαστήματα και όχι κατ’ ανάγκην την ίδια περίοδο και για τους δύο, από τη δεκαετία του 2000 όταν ο ένας ήταν σε ηλικία 12 ετών και ο άλλος μόλις 7.

Τα δύο ξαδέλφια σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, είχαν εκμυστηρευτεί τα όσα βίωσαν στα χέρια του θείου τους, σε συγγενικά τους πρόσωπα, πριν φτάσουν να καταγγείλουν τις πράξεις του στις αρχές. Μετά την τραυματική εμπειρία που είχαν, μάλιστα, χρειάστηκαν ψυχολογική στήριξη από ειδικούς.

Το περασμένο Σάββατο οι δύο ενήλικοι σήμερα άντρες, βρήκαν την δύναμη και κατήγγειλαν την υπόθεση στην Αστυνομία.

Να σημειωθεί πως στα χέρια των ανακριτών υπάρχουν και μαρτυρίες από συγγενικά πρόσωπα οι οποίες εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

Μετά και την καταγγελία, το ΤΑΕ Λευκωσίας προχώρησε στη σύλληψη του 45χρονου θείου,  ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου χθες. Το Δικαστήριο διέταξε την 8ήμερη κράτηση του υπόπτου.

Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη.