Κύπρος - Βίντεο σοκ: Καθηγητής κτυπάει μαθήτρια



Το ΣΙΓΜΑ αποκαλύπτει βίντεο - σοκ με καθηγητή να χτυπά μαθήτρια και εκείνη ν' ανταποδίδει.

 

Το βίαιο αυτό περιστατικό σημειώθηκε χθες σε γυμνάσιο της Επαρχίας Λεμεσού, λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι που ολοκληρώνεται η όγδοη διδακτική περίοδος. Έγινε, δηλαδή, εν ώρα μαθήματος.  Οι πρωταγωνιστές είναι ένας καθηγητής και μία μαθήτρια.

Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο δείχνει την μαθήτρια να προσπαθεί να αποσπάσει από τα χέρια του καθηγητή κάποιο αντικείμενο, χωρίς να αποκλείεται να είναι και δικό της. Να σημειωθεί ότι σε κάποια στιγμή, ο καθηγητής φαίνεται ξεκάθαρα να χτυπά στο πρόσωπο την μαθήτρια, με την τελευταία ν΄ανταποδίδει με χτύπημα στα χέρια του εκπαιδευτικού.

Στο βίντεο διακρίνονται και άλλοι μαθητές να παρακολουθούν, εκ των οποίων και εκείνος ή εκείνη που κατέγραψε το επεισόδιο στο κινητό της. 

Ασχέτως του τι ακριβώς προηγήθηκε ή ακολούθησε, το βίντεο "φωτογραφίζει" χειροδικία και απρεπή συμπεριφορά από μέρους του καθηγητή. Οι πράξεις αυτές, αν στοιχειοθετηθούν φυσικά στην βάση αρμόδιας έρευνας, αποτελούν πειθαρχικά αδικήματα.

Αρμόδιες πηγές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του χθεσινού περιστατικού, προσθέτοντας πως ενεργοποιήθηκε αμέσως όλος μηχανισμός, από την Διεύθυνση του σχολείου μέχρι τον Υπουργό Παιδείας. Ετοιμάσθηκε έκθεση γεγονότων από τον βοηθό Διευθυντή, η οποία παραδόθηκε στον Επαρχιακό Λειτουργό, για να καταλήξει στον Υπουργό Παιδείας. Μάλιστα, ο τελευταίος διέταξε ήδη τον διορισμό ερευνώντα λειτουργού για πιο ενδελεχή διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων από τον καθηγητή. Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός στήριξης του παιδιού και της οικογένειάς του, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί των υπηρεσιών εκπαιδευτικής ψυχολογίας. Ουσιαστικά, το υπουργείο, με τις ενέργειές του, στέλνει το μήνυμα ότι τέτοια βίαια περιστατικά αποτελούν αντιπαιδαγωγικές πράξεις, που δεν έχουν χώρο και τόπο σε ένα σύγχρονο σύστημα εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Νικηφόρου, Πρόεδρος Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, ανέφερε στις Τομές στα Γεγονότα,«ότι και να έχει συμβεί, δεν επιτρέπεται κανείς να βιαιοπραγήσει εναντίων κανενός και ειδικά από εκπαιδευτικό κατά παιδιού». Αυτό που θέλουμε από το Υπουργείο, ο οποίος Υπουργός έδωσε άμεσα οδηγίες για διερεύνηση, είναι άμεσα μέτρα για προστασία των παιδιών ειδικά αυτή την περίοδο των Εξετάσεων.