Κύπρος: Άλλαξε εμφάνιση για να μην αναγνωριστεί ο ύποπτος απόπειρας κακοποίησης ανήλικης


Στα χέρια των ανακριτών του Κλάδου Διερεύνησης Αδικημάτων Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανηλίκων του Αρχηγείου Αστυνομίας, βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου (18/03) αλλοδαπός άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί ως ύποπτος για την απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης 15χρονης μαθήτριας μετά από την καταγγελία της στις Αρχές.

Πρόκειται για αλλοδαπό άντρα από τη Συρία, ηλικίας περίπου 30 ετών, ο οποίος καταζητείτο από την περασμένη Τετάρτη (15/03) για τη σοκαριστική υπόθεση, η οποία διαδραματίστηκε το πρωί της ίδιας ημέρας στην κεντρική λεωφόρο Μακαρίου. Ο ύποπτος αφού φόρεσε χειροπέδες, οδηγήθηκε χθες Κυριακή ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία διέταξε την κράτησή του για περίοδο 8 ημερών. 

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, εμφανώς αλλαγμένος και χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο εν λόγω άντρας ξυρίστηκε και κουρεύτηκε για να μην αναγνωριστεί από τις αστυνομικές Αρχές, καθώς η φωτογραφία έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανήλικη κλήθηκε στην Αστυνομία, η οποία αναγνώρισε τον ύποπτο παρά τις αλλαγές που έκανε. Ανακρινόμενος ο ύποπτος έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι γνωρίστηκε με την ανήλικη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν για να συνευρεθούν ερωτικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 15χρονης, το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 7:30 το πρωί της 15ης Μαρτίου στην πολυσύχναστη λεωφόρο Μακαρίου, την ώρα που μετέβαινε πεζή προς το σχολείο της. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι την ακολουθούσε άγνωστος άνδρας, ο οποίος στη συνέχεια την προσέγγισε και της πρότεινε να συνευρεθούν σεξουαλικά σε ανεγειρόμενη οικοδομή. Η ανήλικη αντέδρασε άμεσα, με τον δράστη να συνεχίζει να την παρενοχλεί και μιλώντας της αραβικά της πρότεινε ως αντάλλαγμα το χρηματικό ποσό των €100.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η ανήλικη, φέρεται να της είπε να μην μιλήσει σε κανένα για τα όσα της πρότεινε. Επίσης, της ανέφερε ότι ψάχνει γυναίκα για να παντρευτεί και πως ό,τι και να συνέβαινε αυτή δεν θα πονούσε. Η ανήλικη φοβήθηκε και αμέσως εισήλθε σε συγκεκριμένο υποστατικό της περιοχής με σκοπό να προστατευθεί, ενώ το όλο περιστατικό άκουγε φιλικό της πρόσωπο με το οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο. Ο φερόμενος δράστης τράπηκε σε φυγή καθώς αντιλήφθηκε ότι είχε γίνει αντιληπτός από άλλα πρόσωπα.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Μάντζιηπα / Φιλελεύθερος