Κύπρος: 35 χρόνια μετά καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης


Απόφαση σταθμός με την καταδίκη 72χρονου, ο οποίος 35 χρόνια μετά την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης και οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας REPORTER, ο 72χρονος μετά από ακροαματική διαδικασία, αφού αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, κρίθηκε ένοχος σε επτά συνολικά αδικήματα, που αφορούν την κακοποίηση παιδιού, δέκα ετών. Επιβαρυντικός παράγοντας ήταν το γεγονός πως το θύμα ήταν συγγενικό του πρόσωπο.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν το 1985 στην Πάφο και η μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, αν και πέρασαν 35 χρόνια, ήταν ισχυρή και κρίθηκε αξιόπιστη, με αποτέλεσμα ο 72χρονος να κριθεί ένοχος πέραν πάσης αμφιβολίας και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή.

Σημειώνεται πως ο 72χρονος αρνείτο τα όσα του καταλογίζονταν, προβάλλοντας τους δικούς του ισχυρισμούς, ωστόσο δεν έπεισε το Δικαστήριο και κρίθηκε αναξιόπιστος.   

Πρόκειται για απόφαση σταθμό στα δικαστικά χρονικά, η οποία ανοίγει τον δρόμο σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να σπάσουν τη σιωπή τους, έστω και αν έχουν παρέλθει αρκετά χρόνια από τη διάπραξη των αδικημάτων.


ΠΗΓΗ:reporter.com.cy