ΚΥΠΡΟΣ 2018: «Το ψυγείο είναι άδειο, τα μωρά μου πεινούν»

«Ο κ. Στυλιανός και η οικογένεια του σήμερα δεν έχουν να φάνε. Ήρθαν από την ηλεκτρική να τους κόψουν το ρεύμα. Χρωστούν και 15 ενοίκια και θα τους βγάλουν έξω».


Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα του προσώπου που μας κάλεσε χθες στο τηλέφωνο, θέλοντας να μας ενημερώσει για την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε το τελευταίο διάστημα η οικογένεια του κ. Στυλιανού από τη Λεμεσό, που λόγω απανωτών προβλημάτων υγείας τα οποία τον κτύπησαν, βρίσκεται οικονομικά μια ανάσα από το χείλος του γκρεμού.


Τα όσα μας περιέγραψε το πρόσωπο που επικοινώνησε μαζί μας, αλλά και ο ίδιος ο κ. Στυλιανός με τον οποίο μιλήσαμε στο τηλέφωνο, μας ώθησαν να μεταβούμε στη Λεμεσό για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι την τραγική αυτή κατάσταση, όπως μας μεταφέρθηκε από το τηλέφωνο.


Ο κ. Στυλιανός, μας υποδέχθηκε κουτσαίνοντας και δίνοντάς μας για χειραψία το αριστερό αντί το δεξί του χέρι, μιας και όλη η δεξιά πλευρά του σώματός του αντιμετωπίζει μόνιμη αναπηρία μετά από τροχαίο με μοτοσικλέτα, που είχε στα 18 του χρόνια.


Ξεκινάμε τη συζήτηση: «Θα στα πω όλα όπως είναι. Πλέον δεν έχω άλλη διέξοδο. Θα σου πω και θα κρίνεις εσύ τι πρέπει να κάνεις. Τα μωρά μου πεινούν. Σήμερα συζήτησα με τη γυναίκα μου και έφυγε από το σπίτι με τα δύο μικρότερα μωρά μου. Είμαι σε απόγνωση και πιο πολύ ντρέπομαι για τα μωρά που καταλαβαίνουν τι γίνεται και δεν έχω να τους δώσω απαντήσεις», λέει δακρυσμένος.


Πώς έφθασε στο τέλμα


«Είχα ατύχημα με μοτοσικλέτα στην οποία ήμουν συνοδηγός. Από τότε έχω μόνιμη αναπηρία. Παντρεύτηκα το 2008 και με τη γυναίκα μου κάναμε τρία παιδιά. Δεν μπορώ να δουλέψω και το μοναδικό μας εισόδημα είναι τα 1250 ευρώ από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα».


Ο κ. Στυλιανός δεν αποποιείται των δικών του ευθυνών για την τραγική οικονομική στην οποία έχει περιέλθει και παραδέχεται πως και ο ίδιος έκανε λάθη. Πήρε δάνεια για να αγοράσει αναπηρικό όχημα και για κάποιες θεραπείες που έπρεπε να κάνει για την αναπηρία του. Σήμερα, χρωστά σε τρεις τράπεζες ποσό άνω των 40 χιλιάδων ευρώ, τα οποία αποπληρώνει με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που λαμβάνει από το ΕΕΕ.


«Είμαι στο χείλος του γκρεμού. Μπαίνει ο μήνας και στο λογαριασμό μου μένουν 150 ευρώ. Και με αυτά πρέπει να πληρώσω ενοίκια, ρεύματα, νερά και να ταΐσω τα παιδιά μου. Έχω να πληρώσω ενοίκιο 15 μήνες. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού μου έστειλε επιστολή για έξωση. Η ΑΗΚ ήρθε να μου κόψει το ρεύμα. Είμαι σε αδιέξοδο, όλοι θέλουν λεφτά και δεν έχω να τους δώσω», συνεχίζει με τρεμάμενη φωνή.


Τον ρωτάμε τι ζητάει. Σηκώνεται και με καλεί να τον ακολουθήσω στην κουζίνα. Ανοίγει το ψυγείο, την κατάψυξη και τα συρτάρια, τα οποία είναι άδεια.


«Αυτό θέλω… και ένας άνθρωπος να έρθει και να μου δώσει δέκα ευρώ για μένα είναι μεγάλη υπόθεση αυτή τη στιγμή. Θα έχω να ταΐσω τα μωρά αύριο. Θέλω όποιος μπορεί, έστω με λίγα τρόφιμα για να έχουμε να φάμε, ή χρήματα για το ρεύμα, το νερό και τα ενοίκια, να κλείσω κάποιες τρύπες και να πάρω ανάσα ως τον επόμενο μήνα».


Του υποδεικνύουμε πως ακόμα και αυτό να γίνει, τα προβλήματά του θα παραμείνουν. «Ξέρω ότι έτσι δεν θα λυθεί το πρόβλημα μου. Σκέφτομαι να σταματήσω να πληρώνω τα δάνεια για να έχω να ταΐσω τα μωρά μου και ας με κάτσουν φυλακή», απαντά.


Θερμή παράκληση του κ. Στυλιανού ήταν η δημοσιοποίηση του προσωπικού του τηλεφώνου,  ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του όσοι θα διαβάσουν την ιστορία του και θα θελήσουν να βοηθήσουν τον ίδιο και την οικογένειά του.


Ωστόσο, για προστασία του ιδίου και της οικογένειας τους, ο REPORTER δεν δημοσιοποιεί περισσότερα προσωπικά δεδομένα.


Όσοι μπορούν και θα ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν, μπορούν επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς ή να στείλουν μήνυμα στον REPORTER, ώστε να διευθετήσουμε όπως έρθουν σε επικοινωνία μαζί του.


Τηλ: 22505625

Email: [email protected]


Πηγή: reporter.com.cy