Κύπρος: 104kg κάνναβης σε γυψοσανίδες-Κλειδί ο παραλήπτης/αποστολέας



Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των τεσσάρων προσώπων που είχαν συλληφθεί, τη Δευτέρα, κατά την εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίου που περιείχε 104 κιλά κάνναβης.



Οι τέσσερις, που τέθηκαν υπό κράτηση από τις Βρετανικές Βάσεις, στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή του Ύψωνα, όπου έγινε η επιχείρηση της ΥΚΑΝ, παραδόθηκαν χθες στις Αρχές της Δημοκρατίας, μετά από σχετικό αίτημα που διαβιβάστηκε μέσω της Νομικής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για δυο Ε/κ 49 και 42 ετών και δυο Νιγηριανούς 36 και 30 ετών, ενώ ήδη υπό 8ήμερη κράτηση τελούν, από την Τρίτη, 39χρονος Βόσνιος και 48χρονος Ελληνοκύπριος.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο δικαστήριο, ο 42χρονος έχει αναφέρει, ανακρινόμενος, κάποια στοιχεία που τον εμπλέκουν στην υπόθεση, ενώ ο 49χρονος δίνει κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται, και οι δυο Νιγηριανοί αρνούνται ανάμειξη.

Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στην κράτησή τους για περίοδο οκτώ ημερών, σε σχέση με αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή, κατοχή και εισαγωγή με σκοπό την προμήθεια σε τρίτο πρόσωπο, ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β`.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε πως αναμένεται να παραδοθούν, από τις Αρχές των Βάσεων, κάποια τεκμήρια που εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από τη σκηνή.

Υπενθυμίζεται πως, μετά από πληροφορία ότι ο 39χρονος Βόσνιος εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Κύπρο, μέσω Καναδά, αυτός τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θεάθηκε να συναντάται δυο φορές με τον 42χρονο.

Εμπορευματοκιβώτιο, που έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού για λογαριασμό της εταιρείας του 48χρονου Ε/κ, τέθηκε επίσης υπό παρακολούθηση και το οποίο, τη Δευτέρα, μεταφέρθηκε με οδηγίες του 42χρονου έξω από το χωράφι του 49χρονου, στον Ύψωνα.

Λίγο αργότερα, ο 42χρονος επέστρεψε μαζί με τον 49χρονο, καθώς και τους δυο Νιγηριανούς, που άρχισαν να ξεφορτώνουν το περιεχόμενο του, οπότε έγινε έφοδος από τα μέλη της ΥΚΑΝ, με τη συνδρομή της Αστυνομίας των ΒΒ, στην κυριότητα των οποίων εμπίπτει η περιοχή.

Στο εμπορευματοκιβώτιο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε γυψοσανίδες 373 συσκευασίες που περιείχαν τα 104 κιλά κάνναβης.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν από την Αστυνομία των Βάσεων, ενώ κατά τη διάρκεια της ίδιας μέρας, τα μέλη της ΥΚΑΝ πέρασαν χειροπέδες στον 39χρονο και τον 48χρονο.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε συνεργασία με την Ιντερπόλ για εντοπισμό του αποστολέα, ενώ έρευνες γίνονται για να εξακριβωθεί ο τελικός προορισμός και ο παραλήπτης των ναρκωτικών στο νησί.

Πηγή: ΚΥΠΕ