Κύπριος στο Λονδίνο: «Σκεφτόμουν σε πόσους κόλλησα τον κοροναϊό»


Ο Κύπριος παραγωγός του βρετανικού Sky News, Νίκος Στυλιανού, δημοσίευσε την περιπέτεια του με τον νέο κοροναϊό μετά από ένα ταξίδι του στην Μπολόνια.

Sky News producer Nick Stylianou had to self-isolate after returning from northern Italy

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγραψε στο Sky News, είχε επιστρέψει από το ταξίδι έκπληξη στη Μπολόνια και ένιωσε να έχει συμπτώματα κρυολογήματος. Πέντε ημέρες μετά ένιωσε πολύ πιο άρρωστος, αλλά παρέμεινε στη δουλειά και πέρασε το Σαββατοκύριακο του με πολύ ύπνο και ένα βάρος στο στήθος του.

Τότε ήταν όμως που η Ιταλία άρχισε να κοκκινίζει και στην περιοχή που είχε ταξιδέψει είχαν εντοπιστεί περισσότερα από 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αν και το Υπουργείο Υγείας τον καθησύχασε, η Ιταλία δεν ήταν ακόμη στον κατάλογό τους με τις χώρες «υψηλού κινδύνου», η εταιρεία του ήταν σαφής, έπρεπε να πάει αμέσως σπίτι του και να αναμένει έναν γιατρό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «χρειάστηκαν 11 ώρες μέχρι να μιλήσω σε μια νοσοκόμα που δεν ακουγόταν πολύ πιο υγιής από έμενα. Ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά είπε ότι οι συμβουλές δεν είχαν αλλάξει. Η Βόρεια Ιταλία δεν ήταν ακόμη υψηλού κινδύνου. Οι συμβουλές επρόκειτο να ανανεωθούν στις 14:00 την επόμενη μέρα. Οπότε πήρα παρακεταμόλη και έμεινα στο κρεβάτι».

Την επόμενη ημέρα ο Βρετανός Υπουργός είχε ανακοινώσει ταξιδιωτική οδηγία για τη βόρεια Ιταλία, έτσι ο Κύπριος έπρεπε να αυτοπεριοριστεί και να κάνει εξετάσεις για κοροναϊό.

Σύμφωνα με όσα έγραψε στο Sky News έπρεπε να περιμένει άλλες δύο ημέρες, όταν του τηλεφώνησαν και του είπαν να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και να μπει σε άλλο δωμάτιο, την ώρα που νοσοκόμα έβαζε προστατευτική στολή έξω από το σπίτι.  

The medical team arriving at Nick's home

Αφού του έκαναν τις σχετικές εξετάσεις, ρώτησε εάν η ομάδα ήταν απασχολημένη. «Δεν έχετε ιδέα - έχουμε δει το μισό Λονδίνο», του είπαν.

Αν και πέρασαν οι ημέρες που έπρεπε να μείνει στην απομόνωση, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του δεν είχαν βγει.

Τελικά τον πήραν τηλέφωνο για να του ανακοινώσουν ότι οι εξετάσεις του ήταν καθαρές. «Πέρασε έξι ημέρες κλεισμένος στο δωμάτιο μου, σκεπτόμενος πόσους ανθρώπους έχω κολλήσει. Στο τρένο, στο αεροπλάνο, στο πάρτι γενεθλίων μου, στην μπυραρία, το μετρό, τη μητέρα μου, το σχολείο που δουλεύει, το σινεμά, την αίθουσα σύνταξης», αναφέρει χαρακτηριστικά».   


ΠΗΓΗ:sigmalive