Κύπριος φοιτητής κατέθεσε μήνυση ύψους 3,5 εκ. δολαρίων κατά Πανεπιστήμιου στην Αυστραλία


Ένας Κύπριος φοιτητής στην Αυστραλία, κατέθεσε μήνυση ύψους 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων κατά του Πανεπιστημίου του Queensland, του πρύτανη του ιδρύματος και του αντιπρύτανη.

Σύμφωνα με την Παροικιακή, οι δικηγόροι του φοιτητή ιστορίας, Drew Παύλου, 21 ετών από την Κύπρο, κατέθεσαν την μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση για παραβίαση της σύμβαση, αμέλεια, δυσφήμιση, εξαπάτηση και αστική συνωμοσία.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου ανέφερε πως όταν θα λάβουν την ειδοποίηση για την μήνυση, θα την εξετάσουν και θα απαντήσουν με τα κατάλληλα μέσα.

Ο φοιτητής ενημερώθηκε από το Πανεπιστήμιο, πριν δύο εβδομάδες, ότι θα αποβληθεί, αντιμετωπίζοντας έντεκα κατηγορίες, που δεν έχουν γίνει γνωστές και συνδέονται με την συμπεριφορά του, κατά τη διάρκεια καμπάνιας του εναντίον της πολιτικής του Πανεπιστημίου με την κινέζικη κυβέρνηση. Φοιτητές από την Κίνα, είναι μια από τις μεγαλύτερες εισοδηματικές πηγές του Πανεπιστημίου.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Κύπριος φοιτητής δέχθηκε επίθεση, ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, εντός του χώρου του Πανεπιστημίου, από μέλη του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος, που είχαν στρατιωτική ή σχεδόν στρατιωτική εκπαίδευση και εκτελούσαν εντολές που έδωσε ο Κινέζος πρόξενος στο Μπρίσμπεϊν. Όπως αναφέρεται στη μήνυση, το περιστατικό δεν διερευνήθηκε από τις αρχές του Πανεπιστημίου.



ΠΗΓΗ:reporter.com.cy