Κύπριος βγάζει εκατομμύρια «μεταφέροντας» πολυτελή εστιατόρια μέσα σε σπίτια

Ο Κύπριος Πίτερ Γεωργίου έστησε μια πρωτότυπη επιχείρηση στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, δημιούργησε μια εταιρεία διανομής φαγητού, η οποία όμως περιορίζεται σε ακριβά και πολυτελή εστιατόρια.

Όλα άρχισαν το 2014 όταν ο Κύπριος θα συναντούσε κάποιον φίλο του σε ένα εστιατόριο. Ο φίλος του λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσε να πάει και αποφάσισαν να συναντηθούν στο σπίτι του. Όμως, ήθελαν οπωσδήποτε να φάνε από το συγκεκριμένο εστιατόριο, το οποίο όμως δεν έχει υπηρεσία διανομής φαγητού.

Αυτό δεν πτόησε τον Πίτερ Γεωργίου, ο οποίος προσπάθησε να πάρει το φαγητό από το εστιατόρια μέσω παραγγελίας, χρησιμοποιώντας ένα ταξί. Φυσικά, το φαγητό όταν έφτασε δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση και έτσι σκέφτηκε ότι σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν αυτόν που θα ήθελαν καλό φαγητό στο σπίτι τους από τα αγαπημένα τους ακριβά εστιατόρια.

Ο 50χρονος πλέον Κύπριος δημιούργησε την εταιρεία Supper London, με 150 διανομείς που κάνουν ντελίβερι για λογαριασμό των 200 καλύτερων εστιατορίων του Λονδίνου. Τον περασμένο χρόνο μάλιστα ο Κύπριος έγινε κατά £10.5 εκατομμύρια πλουσιότερος.

Στην αρχή αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, καθώς τα εστιατόρια το θεώρησαν μεν καλή ιδέα αλλά ανησυχούσαν για τον τρόπο που θα γινόταν η διαμονή. Για να τους δείξει όμως ότι η ποιότητα των πιάτων τους δεν θα άλλαζε κατά την παράδοση, χρησιμοποίησε τα δικά του χρήματα για να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα και να αγοράσει μοτοσικλέτες από την Ιαπωνία με κουτιά ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Μάλιστα, την πρώτη παράδοση την έκανε ο ίδιος και συνέχισε να κάνει διανομές για τους επόμενες τρεις μήνες.

Με το lockdown η επιχείρηση απογειώθηκε, ενώ πλέον λαμβάνει εκατομμύρια από επενδυτές.