Κύπριος αστυνομικός έσωσε τη ζωή παιδιού στην Αθήνα

Κύπριος αστυνομικός έσωσε τη ζωή ενός παιδιού ηλικίας 18 μηνών χθες το απόγευμα στα Πατήσια στην Αθήνα. Ο αστυνομικός Μάριος Αριστείδης ήταν ο σωστός άνθρωπος στο σωστό μέρος, καθώς ο ίδιος είναι εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών.


Όπως περιγράφει ο ίδιος στο Κυπριακό Πρακτορείο, το περιστατικό έγινε ως εξής: «Περπατούσα στα Κάτω Πατήσια όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα μου και έντρομοι οι γονείς καλούσαν σε βοήθεια. Στην αρχή νόμιζα ότι πρόκειται για κάποια κομπίνα όμως όταν είδα το μωρό κατάλαβα ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα. Του έδωσα αμέσως τις Πρώτες Βοήθειες όμως δεν ανταποκρινόταν, γεγονός πολύ ανησυχητικό σύμφωνα με την εμπειρία μου. Έκανα ό,τι μπορούσα και τελικώς το παιδί ανταποκρίθηκε, παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση».


Το 18 μηνών παιδί μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παίδων όπου και νοσηλεύεται, ενώ όπως έγινε γνωστό έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα του θηλασμού.


Σημειώνεται ότι ο 41χρονος Μάριος Αριστείδης, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα για διακοπές, είχε στο παρελθόν τιμηθεί από την Αστυνομία με το Αριστείο Ανδραγαθίας για τη διάσωση ενός ζευγαριού σε ποτάμι της Πάφου.