Κώστας Φυτιρής: Από το ΚΣΕΔ Διευθυντής στην μαρίνα Αγίας Νάπας

Τα ηνία της υπό κατασκευή μαρίνας της Αγίας Νάπας αναλαμβάνει από τις αρχές του χρόνου ο Αρχιπλοίαρχος, Κώστας Φυτιρής, ο οποίος αποστρατεύεται από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς στις 28 Δεκεμβρίου με τον βαθμό του Υποναυάρχου εν αποστρατεία. 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα από του InBusinessNews, ο κ. Φυτιρής, από τις 2 Ιανουαρίου αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή της μαρίνας Αγίας Νάπας και θα ασχολείται αποκλειστικά με το κομμάτι των σκαφών που θα φιλοξενούνται στη μαρίνα.  

 

Ο κ. Φυτιρής, την τελευταία τετραετία υπηρέτησε ως Διευθυντής του Επιτελείου του Υπουργείου Άμυνας, πόστο από το οποίο διαχειρίστηκε εξαιρετικά λεπτά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τα στρατηγικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξάλλου, από το 2010 έως το 2018 διετέλεσε Διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΣΕΔ), μετατρέποντας το, με το ελάχιστο κόστος για τη Δημοκρατία, σε μια πολυσύνθετη, διεθνώς αναγνωρισμένη Υπηρεσία.  

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, η πρώτη φάση του έργου θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2019, οπότε και θα τεθεί σε λειτουργία η μαρίνα της Αγίας Νάπας.