Κτηματολόγιο Αμμοχώστου: Έτοιμο να παράσχει πληροφόρηση στις αρχές για το θάνατο της υπαλλήλου

Σε ανακοίνωση του το τμήμα σημειώνει πως με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη της υπαλλήλου του Επαρχιακού Κτηματολογίου Αμμοχώστου θεωρεί αναγκαίο να αναφερθεί στις καταγγελίες της συντεχνίας που δημοσιεύθηκαν χθες.

 

Το Κτηματολόγιο επισημαίνει πως τα αίτια του θανάτου του οποιουδήποτε ανθρώπου καταγράφονται μόνο μέσα από τα επίσημα ιατρικά πορίσματα, ενώ αφήνει αιχμές για τους συντάκτες της ανακοίνωσης. «Κατανοούμε τους λόγους και την ανάγκη των συντακτών της ανακοίνωσης / καταγγελίας για δημόσια συζήτηση θεμάτων που αναδεικνύουν, διαφωνούμε με τον τρόπο και το χρόνο που επέλεξαν».

 

Η διεύθυνση του Κτηματολογίου εκφράζει την ετοιμότητα του, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο να παράσχει οποιουδήποτε πληροφορία του ζητηθεί.

 

«Επιθυμούμε να εκφράσουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της αποθανούσας συναδέλφου μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Κτηματολογίου.

 

Υπενθυμίζεται πως χθες η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα ζήτησε με κατ’ επείγουσα επιστολή, όπως διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου σχεδιάστριας-μέλους της συντεχνίας στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Αμμοχώστου και σημειώνει πως η  σχεδιάστρια απώλεσε τις αισθήσεις της εν ώρα εργασίας και αργότερα κατέληξε, ενώ υποστηρίζει πως αντιμετώπισε ψυχολογική πίεση στην εργασία της.

«Από τις αναφορές συναδέλφων της που είχαν καθημερινή επαφή μαζί της προκύπτει ότι της ασκείτο τεράστια ψυχολογική πίεση ... για να διαχειριστεί (μη διαχειρίσμο/υπερβολικό) φόρτο εργασίας», αναφέρει η συντεχνία και συνεχίζει: «Με βάση τις ίδιες αναφορές, η εκλιπούσα είχε πρόθεση να υποβάλει αίτηση πρόωρης αφυπηρέτησης, επειδή είχε φθάσει σε οριακό σημείο».