Κρουαζιερόπλοια στην Επαρχία Αμμοχώστου

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, υποδέχεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση το Περί Τελωνειακών Λιμανιών Διάταγμα του 2021, Κ.Δ.Π. 31/2021 με το οποίο καθορίζονται τα λιμάνια περιορισμένης χρήσης για τους σκοπούς που αφορούν τις αρμοδιότητες του Τμήματος Τελωνείων, στα οποία έχει περιληφθεί και η Αγία Νάπα, η χρήση της οποίας περιορίζεται στην επιβίβαση και αποβίβαση πληρωμάτων και επιβατών κρουαζιερόπλοιων και μεγάλων σκαφών αναψυχής τα οποία, ένεκα μεγέθους δεν μπορούν να ελλιμενιστούν στην Μαρίνα Αγίας Νάπας, με τις αποσκευές που τους συνοδεύουν καθώς και στην πετρέλευση και εφοδιασμό κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με το ΕΒΕΑ, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η εξέλιξη θα ενδυναμώσει την προσπάθεια αύξησης του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή και θα δημιουργήσει μία εντελώς νέα κατηγορία τουριστών που δεν υπήρχε στο παρελθόν στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Η σωστή αξιοποίηση αυτής της ευνοϊκής εξέλιξης και η διενέργεια μονοήμερων εκδρομών στην περιοχή, ίσως αποδειχθεί  χρυσή ευκαιρία για τους δήμους και τις κοινότητες της ενδοχώρας για συμπερίληψη τους στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου.

Το Επιμελητήριο Αμμοχώστου, καταλήγοντας, "θέλει να ευχαριστήσει εκ μέρους των κατοίκων της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη αυτής της ευεργετικής εξέλιξης και ιδιαίτερα τον Υπουργό Μεταφορών χωρίς την βοήθεια του οποίου μπορεί να μην καθίστατο κατορθωτή,".