Κρατούσαν 18χρονη παρά τη θέληση της σε άγνωστο χώρο στη Λευκωσία



Δύο πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων, φαίνεται να εντόπισε η Αστυνομία, η οποία προχώρησε και στη σύλληψη 25χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας προσώπων και τέλεσης εικονικών γάμων.

Συγκεκριμένα, στις 19 Ιουνίου 2019, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι 18χρονη από χώρα της Ευρώπης, κρατείται παρά τη θέλησή της, σε άγνωστο της χώρο στη Λευκωσία.

Γύρω στη 1.40 τα ξημερώματα χθες, μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν στο χώρο ελέγχου διαβατηρίων του Αεροδρομίου Λάρνακας, την 18χρονη, η οποία είχε μεταβεί στο αεροδρόμιο, με σκοπό να αναχωρήσει για την χώρα της. Η 18χρονη συνοδευόταν από δεύτερη γυναίκα, ηλικίας 21 ετών και τον 25χρονο.

Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, μετέβησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου παρέλαβαν τα τρία πρόσωπα και διενήργησαν εξετάσεις. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο κοπέλες αφίχθηκαν στην Κύπρο, στις 16 Ιουνίου 2019. Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, φέρονται να τέλεσαν εικονικούς γάμους με υπηκόους τρίτων χωρών, τους οποίους φέρεται να διευθέτησε ο 25χρονος, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Εναντίον του 25χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Οι δύο κοπέλες παραδόθηκαν σε μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και μετά από σχετικές συνεντεύξεις που τους λήφθηκαν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πιθανά θύματα εμπορίας προσώπων.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων διερευνά την υπόθεση.