Κουλίας: Πήραν χρήματα πεθαμένου, χωρίς να ρωτήσουν κανένα

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» παρενέβη τηλεφωνικώς ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας, μιλώντας για το μείζον ζήτημα που προέκυψε από τους συμψηφισμούς δανείων / καταθέσεων σε πελάτες της Συνεργατικής, αμέσως μετά τη συμφωνία ΣΚΤ – Ελληνικής.

Ο Ζαχαρίας Κουλίας είπε ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει, είναι το άνοιγμα λογαριασμών.

«Πάρα πολύς κόσμος που ήταν συνεπής με τις υποχρεώσεις του έναντι της τράπεζας, ξύπνησε ένα πρωί και βρήκε τους λογαριασμούς του κλειστούς, άνευ λόγου και αιτίας», τόνισε ο κ. Κουλίας.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου αποκάλυψε παράλογες και κραυγαλέες περιπτώσεις:
«Ένας παππούς που πέθανε πριν 6 μήνες, είχε δάνειο πριν 44 χρόνια από τους δανειστικούς επιτρόπους, και τώρα πήραν τα χρήματα του πεθαμένου! Χωρίς να ρωτήσουν κανένα», τόνισε ο κ. Κουλίας με το χαρακτηριστικό του ύφος.

«Η Επιτροπή Ελέγχου συνέρχεται αύριο, Σάββατο, εκτάκτως και έχουν κληθεί οι αρμόδιοι, οι οποίοι θα πιεστούν να εξεύρουν λύση στο πρόβλημα. Έχει κληθεί η Διοικήτρια της ΚΤ Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία ανέβαλε, μάλιστα, προσωπικό της ταξίδι για να παραστεί στην κρίσιμη αυτή συνεδρία», συμπλήρωσε ο κ. Κουλίας.

Στο μεταξύ, ο κ. Ιωάννου, μιλώντας για τους συμψηφισμούς που έγιναν σε πελάτες του Συνεργατισμού, μετά τη συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα, τόνισε ότι υπάρχουν καταφανέστατοι παράλογοι ή παράνομοι χειρισμοί.